Τα Γιάννινα παίρνουν θέση στον τουριστικό χάρτη.. Επενδυτικό ενδιαφέρον και για το υδατοδρόμιο

YPOYRGOS_TOYRISMOY2

Θέση στον τουριστικό χάρτη της χώρας παίρνουν τα Γιάννινα ως ένας δυναμικά ανερχόμενος προορισμός. Η πόλη και η περιοχή έχουν τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ενώ ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον κατατεθειμένο τόσο για το υδατοδρόμιο όσο και για τον ξενοδοχειακό κλάδο. Αυτές ήταν ορισμένες από τις επισημάνεις του Υπουργού Τουρισμού ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή πραγματοποιώντας επίσημες συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.  Ο τουρισμός αποτελεί την βαριά βιομηχανία της χώρας και ο ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων είναι καταλυτικός.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ως πρώτο σταθμό τον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ υποδέχθηκε στο γραφείο του τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα όπως και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Το Υπουργείο ανοίγει δίαυλο μόνιμης επικοινωνίας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και θέτει σε άμεση προτεραιότητα την εκπόνηση εστιασμένου στρατηγικού σχεδίου στο οποίο θα καταγράφονται τα πλεονεκτήματα της περιοχής.

Για την περιοχή των Ιωαννίνων όπως τονίστηκε στη συνάντηση είναι κατατεθειμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο για τον ξενοδοχειακό τομέα όσο και για το υδατοδρόμιο.

Στο τελευταίο μάλιστα έκανε ειδική μνεία ο Υπουργός τονίζοντας ότι το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης μπορεί να ανοίξει το δρόμο ώστε να λάβει σάρκα και οστά.

«Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση για την τουριστική ανάπτυξη και τις δυνατότητες της περιοχής μας. Θα προχωρήσουμε άμεσα στην εκπόνηση του σχεδίου που  θα αποτυπώνει τα δυνητικά πλεονεκτήματα, όπως ζήτησε το Υπουργείο. Ειδική βαρύτητα θα δοθεί στον συνεδριακό, αθλητικό και θρησκευτικό τουρισμό. Από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο και θα έχουμε μόνιμο δίαυλο επικοινωνίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ώστε να καταστήσουμε τα Γιάννενα, όπως λέγαμε, έναν πραγματικό κόμβο των Βαλκανίων», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και του ευχήθηκε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του. Υπογράμμισε ότι τα Γιάννενα αποτελούν έναν ανερχόμενο τουριστικό προορισμό και τόνισε ότι ήδη συγκεντρώνουν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • YPOYRGOS TOYRISMOY2

«Τα Γιάννενα είναι ανερχόμενα τουριστικά. Ελπίζουμε ότι οι προοπτικές θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες με τα υδατοδρόμια. Ήδη υπάρχει το πλαίσιο για πιο εύκολη και γρηγορότερη αδειοδότηση. Αυτό που ζητάμε κι αυτό που ζητήσαμε και από τον δήμαρχο είναι ένα εστιασμένο σχέδιο που θα καταγράφει τα πλεονεκτήματα της περιοχής. Εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Τουρισμού.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συζητήθηκε ακόμη ο καταλυτικός ρόλος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού ενώ συζήτηση έγινε και για πιθανά γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών.

«Χέρι χέρι θα δουλέψουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Δήμαρχος δώρισε στον Υπουργό και τον Υφυπουργό φωτογραφικά λευκώματα που αποτυπώνουν την ιστορία των Ιωαννίνων.  

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • YPOYRGOS TOYRISMOY1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ