Τα Γιάννινα γεμίζουν χρώματα..

gariv louloudia

gariv louloudia

Μια δράση που στοχεύει στο να … «χρωματίσει» την καθημερινότητα μας με τη σύμπραξη Δήμου και πολιτών, ξεκίνησε σήμερα το πρωί ο Δήμος Ιωαννιτών και έπεται και συνέχεια…

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου και οι μαθητές της έκτης Δημοτικού του Μαρούτσιου Δημοτικού Σχολείου, φύτεψαν λουλούδια στα παρτέρια και τις ζαρντινιέρες στην οδό Γαριβάλδη στην παραλίμνια περιοχή.

Όπως δήλωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος για το Πράσινο, Ελένη Βασιλείου, «πρόθεσή της Δημοτικής Αρχής είναι να χρωματίσουμε την πόλη μας και να βάλουμε την αισθητική στη καθημερινότητα μας» και σε αυτή την «επιχείρηση» η Δημοτική Αρχή επιδιώκει τη «συμμαχία» με τους πολίτες, όχι μόνο στη διαδικασία της φύτευσης, αλλά και στην προστασία και την συντήρηση του πρασίνου.

Έτσι η δράση που ξεκίνησε από την οδό Γαριβάλδη θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές στο κέντρο της πόλης, στις γειτονιές και τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, με τη βοήθεια σχολείων και συλλόγων.

gariv louloudia2

Κάνοντας λόγο για μια προσπάθεια αισθητικής αναβάθμισης του περιβάλλοντος όπου ζούμε, η κ. Βασιλείου τόνισε πως «τα λουλούδια και οι χώροι πρασίνου δε προστατεύουν μόνο την υγεία μας, αλλά μας προσφέρουν ευεξία και ποιότητα ζωής. Για να καταφέρουμε όμως να συντηρήσουμε και να προσφέρουμε διάρκεια ζωής στους ζωντανούς αυτούς οργανισμούς, τα φυτά μας, ζητάμε τη βοήθεια όλων των συμπολιτών μας. Δε κοστίζουν ακριβά και καλό είναι να μη τα αφαιρούμε, να τα ποτίζουμε και να τα ξεχορταριάζουμε».

Η Αντιδήμαρχος απηύθυνε ιδιαίτερη παράκληση στους συμπολίτες μας που κατοικούν ή έχουν τις επιχειρήσεις τους στους χώρους που φυτεύονται τα λουλούδια να τα φροντίζουν γιατί λειτουργούν ως προστιθέμενη αξία για τη ζωή μας.

gariv louloudia3

«Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της έκτης δημοτικού του Μαρούτσιου Δημοτικού σχολείου, αλλά και το δάσκαλο τους και τη διεύθυνση για την τιμή και την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέφεραν σήμερα», είπε η κ. Βασιλείου και προανήγγειλε τη συνέχεια αυτής της δράσης και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ιωαννιτών.

Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «καλό είναι να θυμόμαστε όλοι μας πως ότι φροντίζουμε μας φροντίζει κι αυτό».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ