Τα Γιάννινα φιλοξενούν την Photometria

fotometria

Την 12η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Photometria με θεματική «Stalk Me», φιλοξενούν τα Ιωάννινα από τις 12 – 19 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν θεσμό που στηρίζεται έμπρακτα από το Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, με στόχο την ενίσχυσή του και την εξεύρεση μόνιμης στέγης εκθέσεων φωτογραφίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης, καθώς και καλλιέργειας συνεργασιών.

«Mία φωτογραφία ζει, έχει ολόκληρη δική της δράση συνυφασμένη με τη ζωή του θεατή, όπως ένα φλουρί, ένα κρύσταλλο ή ένα γάντι είχε πει ο Ανδρέας Εμπειρίκος.

Εικόνες, αντιλήψεις, παραδόσεις μεταφέρονται μέσα από το φακό των συμμετεχόντων σε τόπους δια-πολιτιστικής συνάντησης, όπως τα Ιωάννινα.

Ο φωτογραφικός θεσμός Photometria έχει καταστήσει την πόλη των Ιωαννίνων έναν από τους πιο γνωστούς πανευρωπαϊκά φωτογραφικούς προορισμούς και στόχος του Δήμου Ιωαννιτών είναι η υποστήριξη του θεσμού, ώστε να ενισχυθεί.

Η διοργάνωση αυτή, σαν ένας πόλος συσπειρώνει δραστηριότητες και ανθρώπους σε μία πόλη με πλούσια φωτογραφική παράδοση και αναδεικνύει τους ντόπιους καλλιτέχνες.

Σε μια δύσκολη εποχή, μια εποχή προβληματισμού και αγωνίας, το Φεστιβάλ Photometria δίνει το έναυσμα για δημιουργία, για αποτύπωση» σημείωσε, μεταξύ άλλων ο κ. Ελισάφ.

Ο υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών, Χρήστος Παπαδόπουλος, έκανε λόγο για ένα Φεστιβάλ που εκπέμπει και παράγει έργο και κάνει την πόλη μας γνωστή εντός και εκτός συνόρων.

Εκ μέρους του «Photometria», ο Παναγιώτης Παππάς ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και το Πνευματικό Κέντρο για την υποστήριξη του θεσμού, ενώ ακολούθως παρουσίασε το πρόγραμμα, το οποίο δεν στερείται της αίγλης και της ποιότητας των προηγούμενων διοργανώσεων παρά τα αυστηρά πλαίσια που επιβάλλει η πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ