Τα διαβατήρια στην Κακαβιά, η κλοπή και η απόλυση της Πρέσβειρας και του Προξένου στα Γιάννινα

Τριακόσια Αλβανικά διαβατήρια που εντόπισαν Έλληνες αστυνομικοί στην Κακαβιά να διακινούνται με λεωφορείο, οδήγησαν στην απόλυση της Πρέσβειρας της Αλβανίας στην Αθήνα και του Προξένου της στα Γιάννινα. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες σε έλεγχο που έκαναν σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από τα Τίρανα στην Αθήνα, εντόπισαν τα διαβατήρια τα οποία δεν είχαν τοποθετηθεί σε διπλωματικό σάκο! Από την Αστυνομία κλήθηκε στην Κακαβιά ο Αλβανός πρόξενος στα Γιάννινα.  Ο διπλωματικός εκπρόσωπος διαπίστωσε ότι τα διαβατήρια είναι γνήσια και επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ότι η αποστολή τους γινόταν με αυτό τον τρόπο.

Στην προκειμένη περίπτωση ανέλαβε ο ίδιος να παραλάβει τα διαβατήρια και να τα μεταφέρει στην Πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα, όπου ήταν και ο τελικός προορισμός.

Ενώ το αυτοκίνητο του πρόξενου όμως βρισκόταν στην οδό Ασωμάτων στο κέντρο της Αθήνας, άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια, με αποτέλεσμα να επέμβει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με αλβανικά δημοσιεύματα που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα Αντριάνα Χομμντάρι καθώς και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα Πέρβιν Τσικούρια απολύθηκαν, με απόφαση του υπουργού Γκεντ Τσάκα.

Όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους. Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία. Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ