Τα χρόνια περνούν…. Τα απόβλητα που πάνε;

APOBLHTA_ELAIOTRIBEIOYΠριν από μερικές ημέρες γράφαμε για μονάδα που πήρε άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας το Νοέμβριο του 2011 και ενώ ήδη είχε συμπληρώσει περίπου μια δεκαετία λειτουργίας.

Πως λειτουργούσε στο διάστημα αυτό; Προφανώς παράνομα, άλλωστε αυτό το είχαν βεβαιώσει και οι αρμόδιες υπηρεσίες το 2006. Παρά ταύτα οι επιχειρηματίες ανενόχλητοι συνέχιζαν να κάνουν τη δουλειά τους.

Η εν λόγω επιχείρηση ασχολείται με την επεξεργασία, τυποποίηση και εμπορία ελιάς.

Μαζί με την άδεια εγκατάστασης που εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας – επαναλαμβάνουμε ότι η άδεια δόθηκε σε μονάδα που λειτουργούσε επί μία δεκαετία- εγκρίθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στη μελέτη αυτή σημειώνεται πως «για την μεταφορά αποβλήτων στη δεύτερη λιμνοδεξαμενή που θα κατασκευαστεί θα χρησιμοποιηθεί αγωγός προσαγωγής 530 μέτρων…»

Επειδή λοιπόν πολλά συμβαίνουν –κι είναι από τις περιπτώσεις όπου λίγα μαθαίνονται- μεταφέρουμε μία απορία….

Έγιναν όσα προβλέπει η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων; Ήλεγξαν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας αν πράγματι η μονάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει; Ή μήπως θα πρέπει να περάσουν άλλα δέκα χρόνια για να ασχοληθούν με την υπόθεση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ