Τα αδέσποτα κατασπάραξαν ζώα.. Καθημερινές οι επιθέσεις

adespane

adespane

Αγέλες αδέσποτων σκύλων κατασπάραξαν ζώα διασκορπίζοντας τα υπολλείμματα στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και πέριξ του παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο, τα αδέσποτα που έχουν κατακλύσει τους χώρους του Πανεπιστημίου και του Νοσοκομείου, κατασπάραξαν στην περιοχή ένα ίσως και δύο πρόβατα..

Στη συνέχεια μετέφεραν τμήματα των ζώων μέσα στους χώρους με αποτέλεσμα οι εικόνες να είναι θλιβερές και σοκαριστικές.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, χωρίς δυστυχώς να διαφαίνεται καμία ουσιαστική λύση στον ορίζοντα.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων με τον αριθμό των αδέσποτων συνεχώς να αυξάνεται και τις επιθέσεις να γίνονται σχεδόν καθημερινές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία επίθεση σημειώθηκε στην παραλίμνιο, όπου κάτοικος που έκανε αμέριμνος την βόλτα του δέχθηκε το δάγκωμα του σκύλου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών μένει ταμπουρωμένος πίσω από την αδυναμία πρόσληψης κτηνιάτρου, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα ότι ένας κτηνίατρος δεν επαρκεί για να διαχειριστεί το κυνοκομείο και τα αδέσποτα της πόλης.

Η προσπάθεια να προσλάβει συμβασιούχο απέβη άκαρπη και έκτοτε σήκωσε τα χέρια ψηλά περιμένοντας…. νομοθετικές ρυθμίσεις από την Κυβέρνηση.

Στην πράξη αποδεικνύεται πως όταν η Δημοτική Αρχή έπαιρνε την απόφαση να διακόψει την συνεργασία της με τις φιλοζωκές οργανώσεις που διαχειρίζονταν το καταφύγιο ζώων, δεν είχε κανένα εναλλακτικό σχέδιο έτοιμο προς υλοποίηση.

Έτσι στο διάστημα αυτό το πρόβλημα γιγαντώθηκε και δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει γίνεται εντονότερο.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ