Τα 16 μετάλλια του Ναυτικού Ομίλου

noi panellinio

Με 16 μετάλλια στις αποσκευές του, εκ των οποίων τα επτά χρυσά, επιστρέφει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων από τον Σχινιά όπου διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες η α΄ φάση του 88ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας.

Οι Γιαννιώτες κωπηλάτες, εκτός των ανταγωνιστικών πληρωμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι και με αντίξοες καιρικές συνθήκες οι οποίες προκάλεσαν ποικίλα προβλήματα γενικότερα στη διεξαγωγή των αγώνων. Παρόλα αυτά, στάθηκαν στο ύψος τους, φέρνοντας τον Ν.Ο.Ι. στη δεύτερη θέση του πίνακα των μεταλλίων. Πρώτος αναδείχθηκε ο ΕΟΑΝΑΒ με συνολικά 11 μετάλλια, εκ των οποίων τα οκτώ χρυσά και τρίτος, πίσω από τον Ν.Ο.Ι., ο Όμιλος Αιγυπτιωτών με εννέα μετάλλια εκ των οποίων τα πέντε χρυσά. Σύμφωνα δε με τα ανεπίσημα προς το παρόν αποτελέσματα που αναμένεται να οριστικοποιηθούν σύντομα από την ΕΚΟΦΝΣ, ο Ν.Ο.Ι. είναι πρώτος Όμιλος στον πίνακα της βαθμολογίας! Πάντως, οι πολυπόθητοι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος θα κριθούν οριστικά τον ερχόμενο Ιούλιο στην Καστοριά όπου θα διεξαχθεί η β΄ φάση του Πρωταθλήματος κι ο Ν.Ο.Ι. στρέφει πλέον το βλέμμα του σ’ αυτήν.

Η Πρόεδρος Ν.Ο.Ι.

Σε δήλωσή της αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα εξής: «Παρά την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία που υπέστη εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, η ομάδα μας κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην α΄ φάση του 88ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κατακτώντας 16 μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες εκ των οποίων τα επτά χρυσά. Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του Ομίλου, καθώς και τους προπονητές μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλαν. Επόμενος στόχος μας είναι το Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων της Καστοριάς τον ερχόμενο Ιούλιο όπου θα κριθούν οι τίτλοι του Πρωταθλητή και Πολυνίκη Ελλάδος». Ειδικότερα για τις καιρικές συνθήκες στον Σχινιά, εξαιτίας των οποίων υπήρξαν απανωτές ανατροπές και αναβολές στο αγωνιστικό πρόγραμμα, η κ. Παλαιοπάνου τόνισε πως «πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε όλοι ότι το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο δεν είναι… πανάκεια για τη διεξαγωγή αγώνων πρωταθλήματος, καθώς είναι γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή».

Τα μετάλλια

Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν τα εξής πληρώματα του Ν.Ο.Ι.:

*Η Δίκωπος άνευ Εφήβων με τους Βασίλη Κωστούλα – Δημήτρη Κούτρα.

*Το Διπλό Σκιφ Νεανίδων με τις Νεφέλη Ντάρα – Κατερίνα Γκόγκου.

*Η Τετράκωπος μετά Εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Σταύρο Μέγα – Λεωνίδα Κοπίδη και Κων/νο Κασιούμη.

*Το Τετραπλό Σκιφ Νεανίδων με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου – Δήμητρα Παπαϊωάννου – Δήμητρα Τζούμα.

*Η Τετράκωπος άνευ Εφήβων με τους Αριστοτέλη Λάππα – Κων/νο Καραγιάννη – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη.

*Το Διπλό Σκιφ Γυναικών με τις Χριστίνα Παπαϊωάννου – Κατερίνα Γκόγκου.

*Η Τετράκωπος Ανδρών με τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο.

Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν τα ακόλουθα πληρώματα:

*H Tετράκωπος άνευ Νεανίδων με τις Δήμητρα Τζούμα – Μαρκέλλα Κολιάκη – Έλενα Παπαζαχαρή – Αγγελική Ευθυμίου.

*Το Διπλό Σκιφ Ανδρών με τους Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά.

*Η Οκτάκωπος Εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Άγγελο Κολιό – Άγγελο Λαγό – Νίκο Γκρέμο – Αριστοτέλη Λάππα – Στέφανο Δημητρίου – Βασίλη Κωστούλα – Λεωνίδα Κοπίδη – Κων/νο Κασιούμη.

*Η Οκτάκωπος Ανδρών με τους Γιώργο Δημητρίου – Γιάννη Τσίλη – Αποστόλη Λαμπρίδη – Λεωνίδα Παλαιοπάνο – Στέφανο Δημητρίου – Ιάσονα Εξάρχου – Θανάση Παλαιοπάνο – Παύλο Φαϊτά – Κων/νο Κασιούμη.

Τέλος, χάλκινα μετάλλια πήραν τα εξής πληρώματα του Ομίλου:

*To Σκιφ Νεανίδων με την Κατερίνα Γκόγκου.

*Η Δίκωπος άνευ Νεανίδων με τις Έλενα και Σοφία Παπαζαχαρή.

*Η Δίκωπος μετά Εφήβων με τους Νίκο Ντούτση – Νίκο Γκρέμο – Αγγελική Ευθυμίου.

*Το Διπλό Σκιφ Ανδρών ελαφρών βαρών με τους Άγγελο Κολιό – Βασίλη Ντέμο.

*Το Τετραπλό Σκιφ Γυναικών με τις Δήμητρα Τζούμα – Σοφία Παπαζαχαρή – Χριστίνα Παπαϊωάννου – Πολυξένη Χελά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ