Τ. Αλμπάνης: Υποψηφιότητα με πρόταση

Με την κατάθεση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης πρότασης για το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Πρύτανη ο Καθηγητής Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, είχε διατελέσει πρύτανης ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου.

Από τους ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και άποψη για τα βήματα που πρέπει να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Σήμερα βέβαια το μείζον θέμα είναι αυτό της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγάλο και ισχυρό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Και την διαδικασία αυτή, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που μπορεί να έχει, ο κ. Αλμπάνης την υπερασπίζεται.

Επί του σχεδίου νόμου κατέθεσε τρεις βασικές παρατηρήσεις.. Πρόκειται για τρία ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση ακαδημαϊκά κριτήρια.

Τα θέματα αυτά είναι ο μεγάλος αριθμός των νέων τμημάτων, σημειώνοντας ότι θα πρέπει αρχικά να λειτουργήσουν μόνο όσα είναι ώριμα, το ζήτημα της αξιολόγησης του προσωπικού του ΤΕΙ και η υιοθέτηση από πλευράς του υπουργείου των αιτημάτων της Σχολής Καλών Τεχνών αλλά και του ΦΠΨ.

Ο κ. Αλμπάνης δυο φορές κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ξεκαθάρισε ότι δεν απορρίπτει το σχέδιο νόμου αντίθετα το επιζητεί με τις διορθώσεις όμως στα συγκεκριμένα σημεία κάτι για το οποίο όπως είπε θα υπάρξουν πιέσεις  ώστε να έρθει και το ανάλογο αποτέλεσμα.

«Το Πανεπιστήμιο οφείλει να σταθεί δίπλα στους φοιτητές του και την κοινωνία. Η ενίσχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου και η διατήρηση του επιπέδου της φοιτητικής μέριμνας αποτελούν υποχρέωση και  πρώτη προτεραιότητα. Η επιλογή της συμμετοχής στις επικείμενες Πρυτανικές Εκλογές στηρίζεται στην απόφασή μου να ενισχυθεί καθοριστικά ο ακαδημαϊκός χαρακτήρας του», τόνισε ο κ. Αλμπάνης και προς την κατεύθυνση αυτή κατέθεσε δεκατέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις.

Προτάσεις που αφορούν στον δημόσιο χαρακτήρα του Πανεπιστημίου, στη διοίκηση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση της ακαδημαικής λειτουργίας, την εκπόνηση πενταετούς προγράμματος ανάπτυξης και αναδιοργάνωσης των υποδομών, στην στελέχωση του Πανεπιστημίου, στην ορθολογική διαχείριση και την αναζήτηση οικονομικών πόρων, στην πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών και προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, στην προστασία και την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, στην διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών, στην ενίσχυση της έρευνας, στην προώθηση ερευνητικών υποδομών και καινοτομιών, στην αναβάθμιση και την ανάδειξη της κεντρικής βιβλιοθήκης, και στη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ