Τ. Αλμπάνης: Πρέπει να σταματήσει η απαξίωση της Βελλάς

vellas

Μετά και τις πρόσφατες ανοικτές επιστολές των Συλλόγων Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Ιωαννίνων και Αθηνών) σχετικά με τις εξελίξεις στο ιστορικό ίδρυμα, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης επικοινώνησέ με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιερ. Βελλάς Ιωαννίνων και του εξέφρασε την στήριξη του στα δίκαια αιτήματα.

Η ιστορική διαδρομή της Βελλάς και ο αντίκτυπος της για παραπάνω από έναν αιώνα στην κοινωνία υπογραμμίζουν την ανάγκη για άμεση ανάκληση της διάταξης περί μεταβίβασης της περιουσίας της.

Παράλληλα, είναι απολύτως αναγκαίο για την ίδια την ιστορία και την προσφορά της Βελλάς, αλλά και την τοπική οικονομία να προωθηθεί η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής.

Η Κυβέρνηση με εντελώς ανεξήγητους τρόπους επιδιώκει την παντελή απαξίωση της Βελλάς, των αποφοίτων της που έχουν διαπρέψει ανά την Επικράτεια όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και της κοινωνίας των Ιωαννίνων. Είναι προφανές οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η απαξίωση και πως πρέπει, επιτέλους, να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις προς την Γιαννιώτικη κοινωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ