Τ. Αλμπάνης: Οδηγούν τα ΑΕΙ σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις

almpanisΤις φωνές που αντιτίθενται στην πρόθεση του Υπουργού Παιδείας για ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ καυτηριάζει με δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης.

Ο κ. Αλμπάνης σε δήλωσή του τονίζει πως οι λογικές που υπερασπίζονται τη διακοπή της χρηματοδότησης μπορούν να οδηγήσουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αλμπάνη:

Δυστυχώς, ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη συγκρότηση επιτροπής για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες του Ν. 4009/2011, περίσσευσαν και πάλι οι ύβρεις κατά των Πανεπιστημίων και των Πρυτανικών Αρχών. Τα Πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους, όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας.

Όσοι επιτίθενται στα Πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, αν η διακοπή της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι Πρυτανικές Αρχές δίνουν αγώνα, ώστε τα Ιδρύματα της χώρας να παραμείνουν ανοιχτά και όρθια, χωρίς να αναστείλουν καμία εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, παρά τις δύσκολες και συχνά ανυπέρβλητες συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ