Συζήτηση για το ΠΔ Λίμνης και τις διαβουλεύσεις

kefala amiras kons

Συνάντηση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, με τη Βουλευτή Ιωαννίνων, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα και τον Τομεάρχη Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα όπου συζητήθηκαν τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν στην περιοχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε το νέο Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης Παμβώτιδας, το  χρονοδιάγραμμα των Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ), καθώς και των δύο (2) διαβουλεύσεων, εντός του 2022, που πρέπει να γίνουν, ώστε να εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των Δασικών Χαρτών και οι νέες μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης, που θα ψηφιστούν άμεσα, επιλύοντας πολλά προβλήματα σχετικά με τους Δασωμένους Αγρούς (Α.Δ.) διορθώνοντας με αυτόν τον τρόπο λάθη του παρελθόντος.

Τέθηκαν τα θέματα του Τέλους Ταφής των απορριμμάτων και προτάσεις αντιμετώπισης,  ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά οι δημότες, καθώς και η αντικατάσταση του θεσμού των Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών με τις Μονάδες Διαχείρισης μπαίνοντας σε νέα εποχή για την προστασία της βιοποικιλότητας, υπό την ομπρέλα  του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Τονίσθηκε η μέριμνα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων των Μονάδων Διαχείρισης με προκήρυξη ΑΣΕΠ και ισχυρή μοριοδότησή τους, εντός του έτους.

Τέλος, ο Υφυπουργός παρουσίασε το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής μεταρρύθμισης των «Απάτητων Βουνών», όπου τίθενται σε αυστηρή προστασία δύο εμβληματικοί ορεινοί όγκοι της Ηπείρου, ο Σμόλικας και η Τύμφη και επιβεβαιώθηκε η βαρύτητα που δίδεται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Τοπικά Συμβούλια, σχετικά με τα Αιολικά Πάρκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ