Συστράτευση για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

PREBEZA_SYSKO συντονισμός των υπηρεσιών , η ενεργοποίηση των εθελοντών και η ενημέρωση των πολιτών στο θέμα της πρόληψης των πυρκαγιών αποτελούν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα κινηθούν οι φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην αντιπυρική περίοδο που ξεκινά σε ενάμισι περίπου μήνα.

Όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πρέβεζας η χρονιά θα είναι δύσκολη λόγω των οικονομικών συνθηκών ωστόσο η εμπειρία που υπάρχει σε συνάρτηση με την συνεργασία των υπηρεσιών μπορούν να δημιουργήσουν ένα τείχος προστασίας για την περιοχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου επεσήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε πέρσι μεταξύ των υπηρεσιών εκφράζοντας την ευχή το ίδιο να γίνει και φέτος.

Ο διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας κ.Βασδέκης τόνισε ότι τα μέτρα στη νέα αντιπυρική περίοδο θα ενταθούν, οι έλεγχοι όλο το 24ωρο θα συνεχιστούν, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στους ελέγχους σε χωματερές, στην διάνοιξη και τον καθαρισμό δασικών δρόμων , στην ενεργοποίηση των εθελοντών και στην ενημέρωση των πολιτών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προστασία των αρχαιολογικών χώρων και των κατασκηνώσεων ενώ σε συνεργασία με τους δήμους θα συγκροτηθούν ομάδες πυρασφάλειας, θα τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί και θα εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την απομάκρυνση επικίνδυνης βλάστησης από οικόπεδα και ιδιοκτησίες.

Ως μείζον πρόβλημα χαρακτήρισε τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στην περιοχή της Ομορφάδας , τον Γυμνότοπο και άλλα σημεία του Δήμου ο διοικητής της Π.Υ Φιλιππιάδας κ.Κοντός ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο διοικητής της Π.Υ Πάργας κ.Γκούμας μίλησαν ξεκάθαρα για εμπρησμούς που οφείλονται στην προσπάθεια κάποιων να δημιουργήσουν νέους βοσκοτόπους.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης παίρνοντας τον λόγο επεσήμανε την συμβολή που είχε ο Δήμος στην περσυνή μεγάλη φωτιά της Καμαρίνας καθώς και τους κινδύνους που δημιουργήθηκαν από τους εμπρησμούς στο αισθητικό δάσος του Μονολιθίου.

Ο κ.Μπαϊλης τόνισε ότι ο Δήμος το τελευταίο διάστημα έκλεισε 3 χωματερές στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος ζητώντας να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα αισθητικά δάση Μονολιθίου, Αγίου Βαρναββα, Αβάσσου και Λεκατσά.

Την συμβολή του Δήμου στην κατάσβεση των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν πέρσυ στην Πρέβεζα επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος Πρέβεζας Γιώργος Φραγκούλης ενώ οι αντιδήμαρχοι Ζηρού κ.Ρεμπής και Πάργας κ.Τσίγκος χαρακτήρισαν άριστη την σχέση με τις υπηρεσίες δίνοντας την υπόσχεση ότι οι ίδιοι θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των επικίνδυνων σημείων των περιοχών τους.

Εκτεταμένους καθαρισμούς ζήτησαν οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ ενώ εκ μιλώντας εκ μέρους της ΛΕΚ ο κ.Ράπτης τόνισε ότι μέσα στον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το πυροφυλάκιο που οι καταδρομείς κατασκευάζουν-με προσφορά υλικών από την εταιρία Καράμπελα- στην Καμαρίνα.

Καταλήγοντας ο διοικητής των Π.Υ Ηπείρου κ.Στάμος τόνισε ο συντονισμός και η προσπάθεια όλων των φορέων μπορούν να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ενώ ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε την ΛΕΚ για την προσφορά της εκφράζοντας και ο ίδιος την πεποίθηση ότι ο απολογισμός που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος της χρονιάς θα είναι θετικός τόσο για την Ήπειρο όσο και για ειδικότερα για την Πρέβεζα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ