Συστέγαση ανάγκης και με ημερομηνία λήξης στο Καπλάνειο…

Λύση ανάγκης και με ημερομηνία λήξης αποτελεί η συστέγαση Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στο Καπλάνειο. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων υπογραμμίστηκε ότι δεν πρόκειται για την καλύτερη λύση σε ένα πρόβλημα που ανέκυψε το 2015 αλλά υπήρξε η κατηγορηματική δέσμευση ότι πρόκειται για μία προσωρινή συνύπαρξη. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την παραχώρηση της Παπαζόγλειου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να στεγαστεί η Αρχιτεκτονική Σχολή.

Σημειώνεται ότι η Παπαζόγλειος ανήκει σε Κληροδότημα του Ζαγορίου και ήταν μισθωμένη από το Δήμο Ιωαννιτών για εκπαιδευτικές ανάγκες.

Εν μέσω του θέρους αποφασίστηκε η μεταφορά του Νηπιαγωγείου και η συστέγασή του με το Δημοτικό στο κτιριακό συγκρότημα της Καπλάνειου. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς προέκυψαν λειτουργικά ζητήματα ειδικά με τους μαθητές της Ε’ τάξης και την κατανομή τους σε τμήματα.

Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Τσαμπαλάς.

Οι γονείς ζητούν μία επιπλέον αίθουσα ώστε η Ε’ Τάξη να λειτουργήσει με τρία τμήματα.

Στο σχολείο υπάρχουν χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν ωστόσο η κατανομή των μαθητών σε τμήματα και αίθουσες δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου αλλά της Διεύθυνσης του Σχολείου και της Εκπαίδευσης.

Ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι σε ένα πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2015 επιχειρήθηκε να δοθεί την τελευταία στιγμή λύση και δεσμεύτηκε ότι η λύση αυτή θα είναι προσωρινή.

«Εμείς θα προχωρήσουμε ταχύτατα όλες τις διαδικασίες ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι στο παλιό Χατζηκώστα. Αυτό για το οποίο δεσμεύομαι από την πλευρά μου είναι πως το προσωρινό θα είναι όντως προσωρινό», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου είναι συνεχής και τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα χώρων στο συγκρότημα. «Υπάρχουν αίθουσες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όμως την απόφαση θα πρέπει να την πάρει το ίδιο το σχολείο», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος των γονέων και κηδεμόνων Ματθαίος Μάνθος με δηλώσεις του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή τονίζοντας ότι είναι πολύ σημαντική η διάθεση για συνεργασία.

«Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν καθώς υπάρχουν οι χώροι και ότι η λύση της συστέγασης θα είναι προσωρινή και μόνο για φέτος», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ