Σύσκεψη υπό τον Κ. Λούλη για τον τουρισμό

Το άνοιγμα των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου στις 15 Ιουνίου και όχι την 1η Ιουλίου όπως είναι ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός και η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με Ισραήλ και Κύπρο ήταν τα δύο βασικότερα αιτήματα που τέθηκαν από τους φορείς της Ηπείρου, κυρίως από την Περιφέρεια και τον Δήμο Ιωαννιτών, στην ευρεία σύσκεψη που έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνου Λούλη. Ο κ. Λούλης, ιδιοκτήτης της γνωστής αλευροβιομηχανίας που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού, μετά τα βαρύτατα πλήγματα που επέφερε η πανδημία. Ωστόσο στις παρούσες συνθήκες τον πρώτο λόγο ακόμη και για ζητήματα του τουρισμού έχει το Υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργεί Υγείας είναι αυτό που ορίζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα, την λίστα των χωρών από τις οποίες θα δεχθούμε τουρίστες, τα μέτρα στα σημεία υποδοχής.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης τόνισε ότι η προετοιμασία για την επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει με πλεονέκτημα τις υψηλές υπηρεσίες υγείας που παρέχει η περιοχή μας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια για την προβολή και την εξωστρέφεια της Ηπείρου και υπογράμμισε ότι τη φετινή σεζόν πρώτος στόχος είναι ο εσωτερικός τουρισμός.

«Όλοι ξέρουμε ότι ξεκινούμε από το μηδέν και ότι προσθέσουμε σε αυτό θα είναι κέρδος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα αιτήματα προς το Υπουργείο είναι συμμετοχή της Ηπείρου στις καμπάνιες που θα ακολουθήσουν, ταξίδια εξοικείωσης και άνοιγμα των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Ακτίου στις 15 Ιουνίου.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ σημείωσε ότι η χώρα και η περιοχή μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν την καλή πορεία που είχαν στην διάρκεια της πανδημίας. Για την πόλη των Ιωαννίνων το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς είναι αυτό των θερινών διακοπών, σε παραθαλάσσιους κυρίως προορισμούς, και το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον ο Σεπτέμβριος. Ενημέρωσε τον κ. Λούλη για το αίτημα που έχει κατατεθεί από Δήμο και Περιφέρεια για αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο και το Ισραήλ καθώς και στις δύο χώρες υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ταξίδια στην περιοχή.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου, των ενοικιαζομένων δωματίων, άλλοι επαγγελματίες και φορείς της περιοχής. Παρούσα η βουλευτής Μαρία Κεφάλα η οποία καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα και ζήτησε την στήριξή του στην Ήπειρο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού, που αναφέρθηκε πολλές φορές στην αγάπη και τους δεσμούς του με την Ήπειρο, δήλωσε αισιόδοξος ότι και αυτή την σεζόν ο τουρισμός θα πάει καλά.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της χώρας είναι η πορεία της στην διάρκεια της πανδημίας που την έχει κατατάξει στις πλέον ασφαλείς και σίγουρα την πιο ασφαλή από τις Ευρωπαικές, Μεσογειακές.

Αν από τον Σεπτέμβριο δεν υπάρξει δεύτερο μεγάλο κύμα της νόσου, τότε μέσα στο 2021 το χαμένο έδαφος θα έχει ανακτηθεί και η χώρα θα βρεθεί και πάλι στα περσινά επίπεδα με επισκέψεις ρεκόρ.

Αν υπάρξει ένα μεγάλο δεύτερο κύμα τότε θα απαιτηθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση.

Ο ίδιος δήλωσε ότι θα προσπαθήσει και προσωπικά ώστε να βρεθεί τρόπος για την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ισραήλ και την Κύπρο, καθώς όπως είπε, ειδικά από το Ισραήλ υπάρχει πολύ μεγάλο και έντονο ενδιαφέρον για επισκέψεις στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ