Σύσκεψη στην Άρτα για την ενίσχυση της ιχθυοκαλλιέργειας

limanaki arta

Συνάντηση εργασίας και σύσκεψη αρμοδίων φορέων πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με αντικείμενο την ιχθυοκαλλιέργεια. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας  Βασίλη Ψαθά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ιχθυοκαλλιέργειας Αλκιβιάδη Λάμπρου και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη κας Τασούλα Σίμου- Τάσιου.

 Στη συζήτηση έλαβαν μέρος επίσης, ο πρόεδρος του αλιευτικού συνεταιρισμού Ανέζας Τσουκαλιό – Ροδιά Νικόλαος Φώτου, ο γραμματέας στον αλιευτικό συνεταιρισμό Κορωνησίας – Καλογερικού Χρήστος Γκανάρας και για την εταιρία STATIRAS GROUP ο κ. Ζώης Κολιός και η κα Λία Εγγλέζου.

Ο κ. Αλκιβιάδης Λάμπρου επεσήμανε τον ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη για τον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας που τον ώθησε στην δημιουργία θεματικής Αντιπεριφέρειας. Αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης και συστηματικής επαφής με τους παραγωγικούς φορείς του κλάδου, ώστε να υπάρχει συνολική επίγνωση των προβλημάτων και γνώση των προτάσεων τους με παράλληλη προώθηση λύσεων και ένταξης σε σχετικό προγραμματισμό.

Οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους, στα πλαίσια ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ο οποίος θα συνεχιστεί, ενώ οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες θα εμπλουτίσουν τον σχεδιασμό για τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ