Σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των διευθυντών φυλακών από όλη την Ελλάδα έγινε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Προτεραιότητα είναι η βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε όλες τις φυλακές, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο των κρατουμένων όσων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τόνισε η ηγεσία του υπουργείου, προς όλες τις πλευρές. Μείζον θέμα είναι η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών που υπάρχουν στις φυλακές όλης της χώρας, όπως τα κατέγραψαν οι διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων που συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρόσκληση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου και σε αυτή μετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου. Στόχος ήταν η χαρτογράφηση της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές, ώστε να ενισχυθεί η σωφρονιστική πολιτική και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που παρουσιάζονται. «Το σωφρονιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν θα είναι ίδιο μετά τις αλλαγές που θα κάνουμε», επεσήμανε η κ. Νικολάου.

«Καταστήσαμε σαφές- και ο ίδιος ο υπουργός προσωπικά- ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην εγκληματικότητα μέσα στις φυλακές και ότι πλέον θα εφαρμοστούν οι κανόνες. Πρέπει να σταματήσουν οι δολοφονίες, τα ναρκωτικά και κάθε είδους εγκληματική συμπεριφορά», δήλωσε η κ. Νικολάου.

Για την κατάρτιση σχεδίου ώστε να αλλάξει η εικόνα των φυλακών, οι διευθυντές των σωφρονιστικών καταστημάτων κλήθηκαν να παραστούν στην σύσκεψη με έναν φάκελο ο καθένας, που περιείχε λεπτομερώς την κατάσταση στο ίδρυμα που διοικεί, με τα περιστατικά εγκληματικών πράξεων, τα στοιχεία κάθε κρατούμενου αναλυτικά και τη συμπεριφορά του, αλλά και τις ελλείψεις και τα προβλήματα του προσωπικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ