Σύσκεψη για το Χωροταξικό Πλαίσιο Ηπείρου

TATIANA_KALOGIANNHΣύσκεψη για το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη, – αρμόδιας για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών – κ. Τατιάνας Καλογιάννη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το ΥΠΕΚΑ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Ιωαννίνων, οι μελετητές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η Αντιπεριφερειάρχης, στην τοποθέτησή της υπογράμμισε ότι «ο χωροταξικός σχεδιασμός συνιστά το βασικότερο, ίσως, μέσο άσκησης πολιτικής. Έχει έντονο τεχνοκρατικό χαρακτήρα και, κατά συνέπεια, πρέπει να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα».

Η κ. Τ. Καλογιάννη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανέπτυξε τις βασικές παραμέτρους που θέτει η Περιφέρεια, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τόσο από το ΥΠΕΚΑ – επιβλέπουσα αρχή – όσο και από τους Μελετητές, όπως στο Περιφερειακό Χωροταξικό πλαίσιο Ηπείρου, εκτός των άλλων (δίκτυα, υποδομές, τομείς οικονομίας, κλπ) να καταγραφούν και να αξιολογηθούν: η θέση της Περιφέρειας στον Ευρωπαϊκό χώρο, οι λειτουργίες διαπεριφερειακού χαρακτήρα που αυτή μπορεί να αναπτύξει καθώς και οι παράγοντες που επηρεάζουν την μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της.

Η σύσκεψη θα επαναληφθεί σε ημερομηνία που θα καθοριστεί προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ