Σύσκεψη για την υγεία

nosokomio

nosokomioTα προβλήματα στο χώρο της υγείας αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Διοίκησης του ΠΓΝ Ιωαννίνων, από τον Διοικητή των διασυνδεομένων Νοσοκομείων: ΠΓΝ Ιωαννίνων και ΓΝ – ΚΥ Φιλιατών κ. Βασίλη Δημόπουλο με την παρουσία της κας Ιουλίας Μαρκούλα Αναπληρώτριας Διοικήτριας του ΠΓΝ Ιωαννίνων-ΓΝ-ΚΥ Φιλιατών, και του κ. Ανδρέα Φωτόπουλου Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΓΝ Ιωαννίνων. Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο Νοσοκομείων.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο από κοινού συντονισμός των υπηρεσιών των δύο νοσοκομείων στα πλαίσια της διασύνδεσης τους και η εξεύρεση λύσεων σε προβλήματα που ανακύπτουν.

Ο Διοικητής στην εισήγηση του, ανέφερε ότι τα δύο νοσοκομεία έχουν ρόλους ξεκαθαρισμένους μεν, αλλά και αλληλοσυμπληρούμενους καθώς το Νοσοκομείο Φιλιατών παρέχει υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης ενώ το ΠΓΝΙ, τριτοβάθμιας.

Επίσης ο κ. Δημόπουλος, στην εκτενή εισήγησή του, τόνισε ότι γνώμονας της διασύνδεσης των δύο Νοσοκομείων είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες μέσω της συνεργασίας των παραπάνω Νοσοκομείων, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, που η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την ύπαρξη νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στον δημόσιο χαρακτήρα τους και στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της.

Τέλος το ΠΓΝ Ιωαννίνων αποτελώντας τον κεντρικό πυλώνα του Συστήματος Υγείας της ευρύτερης περιοχής, στην προσπάθεια στήριξης αυτού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, αποφάσισε την μετακίνηση ιατρού ειδικότητας Παιδιάτρου από το ΠΓΝ Ιωαννίνων στο Γ.Ν. Λευκάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ