ΣΥΡΙΖΑ: Υπό κατάρρευση το Νοσοκομείο Πρέβεζας

nosokomeio_prevezas

Τα προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου Πρέβεζας αναδεικνύουν με κοινή τους ανακοίνωση ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν εν μέσω πανδημίας και τουριστικής περιόδου, η Παθολογική κλινική, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού, το Οδοντιατρικό τμήμα, η Ορθοπεδική κλινική, το Ακτινολογικό και το Βιοπαθολογικό Εργαστήριο δεν μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές εφημεριακές ανάγκες του νοσοκομείου, αλλά και την καθημερινή τακτική λειτουργία τους.

Ασκούν κριτική στην κυβέρνηση αφού με αποφάσεις της:

•             ακύρωσε τη μία από τις δύο   θέσεις παθολόγων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από τον Μάρτιο του 2019

•             καθυστερεί πάνω από ένα χρόνο τις κρίσεις σε όσες θέσεις έχουν προκηρυχθεί,

•             η Διοίκηση δεν έλαβε υπ’  όψη της τις προειδοποιήσεις για την επερχόμενη σημαντική μείωση των εργαζομένων τεχνολόγων και παρασκευαστών στα Εργαστήρια,

•             το Υπουργικό Συμβούλιο, εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει  δώσει καμία έγκριση για νέες μόνιμες θέσεις  στο ΕΣΥ,(από τις 2500 θέσεις γιατρών και λοιπών υγειονομικών που είχαν προγραμματίσει για το 2020 οι πρώην Υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Υγείας Α. Ξανθός)          

«Πρόσφατα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και το ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει χρήματα για να προμηθευτεί γάντια και μάσκες στην ποσότητα που χρειάζεται, λόγω της ανεξέλεκτης αύξησης των τιμών από τους προμηθευτές (έτσι δουλεύει η αγορά στον καπιταλισμό, όπως  είπε και ο αμέριμνος Άδωνις)

Και όλα αυτά συνοδεύονται με αυταρχισμό και τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Με καθαιρέσεις και μετακινήσεις, χωρίς καμιά υπηρεσιακή ανάγκη να το επιβάλλει, παρά μόνο η δημιουργία κλίματος φόβου και ανασφάλειας, ώστε να υλοποιηθεί αυτή η καταστροφική πολιτική για το Νοσοκομείο, χωρίς να υπάρξει αντίδραση και αντίσταση.

Με αυτές τις πληγές ανοιχτές, έγινε υπό τον Διοικητή και σύσκεψη «θεσμικών παραγόντων», για να ανακοινωθεί η «βελτίωση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου μέσω του «Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης», και μάλιστα με μελέτες που θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι τον Οκτώβριο! Πέρα από επικοινωνιακή φούσκα του Υπουργείου και της Διοίκησης, η «σύσκεψη» αυτή ενδεχόμενα να κρύβει και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης να παραδώσει το δημόσιο νοσοκομείο-με το πρόσχημα νέων κτιριακών εγκαταστάσεων- σε κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες μέσω ΣΔΙΤ, όπως έγινε με το νέο νοσοκομείο της Κομοτηνής. Businessasusual!

Απέναντι στην αξιόλογη υπευθυνότητα και πειθαρχία που έδειξαν και δείχνουν οι πολίτες της Πρέβεζας στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων αντιμετώπισης της πανδημίας του Covid-19, ορθώνεται η απύθμενη εμμονή της κυβέρνησης να γκρεμίσει  ότι είναι δημόσιο, συμπαρασύροντας και το δικαίωμα του ανθρώπου στην υγεία.

Η εμπειρία των Πρεβεζάνων, με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους το 2013-14 για να μην κλείσει το νοσοκομείο είναι πλούσια.

Η άμεση και επαρκής στελέχωση του νοσοκομείου και των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με ιατρικό, παραϊατρικό κλπ προσωπικό, η ΑΜΕΣΗ αύξηση των ορίων δαπανών και η περαιτέρω χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την προμήθεια των αναγκαίων υλικών και εξοπλισμού, η ένταξη των Κέντρων Υγείας, της ΤΟΜΥ κλπ την αντιμετώπιση τόσο της πανδημίας , όσο και των λοιπών  άμεσων προβλημάτων υγείας του πληθυσμού της περιοχής είναι ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

 Είναι μονόδρομος, οι Πρεβεζάνοι να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση του δικαιώματός τους να ζουν υγιείς,με ΚΑΘΟΛΙΚΗ, ΙΣΟΤΙΜΗκαι ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε  ποιοτικές υπηρεσίες του δημόσιου συστήματος υγείας, όποτε τις χρειάζονται χωρίς τα πάσης φύσεως προσκόμματα

Με πλήρη συνείδηση του στόχου και της δύναμής τους και  πλήρη απόρριψη αυτών που τους κορόιδεψαν προεκλογικά και τους υποτιμούν μετεκλογικά, καθώς και των σιωπηλών “θεσμικών”  εξαπτέρυγων» αναφέρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ