ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αδιαφάνεια για την πανδημία στα Γιάννινα

koronvirus

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την πορεία της πανδημίας της περιοχής αναδεικνύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Όπως επισημαίνει στα Γιάννινα επικρατεί πλήρης αδιαφάνεια σε σχέση με τα δεδομένα που επιδημικού κύματος.

Και υπογραμμίζει:

Τι ακριβώς γίνεται με τα κρούσματα στρατιωτών στο Πέραμα; Παρακολουθούμε και ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη και επιφυλασσόμαστε για τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Τι γίνεται στον Κατσικά; Που βρισκόμαστε με την ιχνηλάτηση, ποιά είναι η διαχείρισή τους;

Τι γίνεται με τα κρούσματα στα Γιάννενα και στην Ήπειρο, πόσα test γίνονται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

Τι γίνεται με την κάλυψη σε κρεβάτια  ΜΕΛ και ΜΕΘ στα Γιάννενα και στην Ήπειρο , τι γίνεται με την υπόλοιπη λειτουργία – για τα άλλα νοσήματα – στα Νοσοκομεία;

Για όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει θεσμική ενημέρωση, ανά περιοχή, παρά μόνο «πληροφορίες» .

Το σίγουρο πάντως είναι ότι είναι ουσιαστικά άγνωστο το μοντέλο επιδημιολογικού ελέγχου και διαχείρισης.

Ποιός π.χ. θα ασχοληθεί με την επισήμανση του εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για αυξημένο φορτίο του ιού στα λύματα της ΒΙΠΕ ;

«Και όλα τα παραπάνω στο φόντο μιας απίστευτης αλαζονείας  με πρωτεργάτη τον κ. Μητσοτάκη  και ενός αυταρχισμού, που βαίνει κλιμακούμενος και στα Γιάννενα με ιδιαίτερη ένταση, ενώ προχωράει η κοινωνική ισοπέδωση.

Αν ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν την κοινωνική πραγματικότητα με τα πρόσθετα χρήματα της λίστας Πέτσα στα μεγάλα  ΜΜΕ είναι βαθιά γελασμένοι», επισημαίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ