ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ζητά περισσότερες κλίνες και εμβόλια

LOGO SIRIZA

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου ζητά η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με εκτενή ανακοίνωσή της ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα και την πορεία της πανδημίας και στη συνέχεια επικεντρώνεται σε τοπικό επίπεδο σημειώνοντας ότι τα νοσοκομεία αντέχουν αλλά φτάνουν στα όρια τους.

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναλυτικά αναφέρεται:

Στην πόλη μας, τα δυο νοσοκομεία παρά την μεγάλη επιβάρυνση αντέχουν όμως η κατάσταση από πλευράς πληρότητας των διαθέσιμων υποδομών δυστυχώς φτάνει στα όρια της.

Επισημαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεσα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περιφέρειά μας (και για τον Ν. Ιωαννίνων, που αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα) ώστε να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 έστω και στο και 5’, χωρίς να διαλυθούν και να επηρεαστούν με βαριές συνέπειες οι συνολικές λειτουργίες των Νοσοκομείων, ιδιαίτερα των χειρουργικών τομέων, καθώς επίσης και την εισαγωγή στην θεραπευτική προσέγγιση της χορήγησης Ο2 με  high flow μηχανήματα, τα οποία αποτρέπουν από τη διασωλήνωση τους ασθενείς. Σε αυτή την κατεύθυνση έπρεπε “χθες” να αναζητηθούν λύσεις με επιστημονική τεκμηρίωση και επείγουσες διαδικασίες, επικαιροποιώντας τα επιχειρησιακά σχέδια με βάση την υφιστάμενη κατάσταση. Λύσεις που θα λαμβάνουν υπόψη όλες τις διαθέσιμες δομές, υπάρχουν!

Στο θέμα των εμβολιασμών να επιταχυνθούν τώρα οι διαδικασίες και να βρεθούν και άλλες επικουρικές λύσεις, καθώς με βάση την τρέχουσα διαδικασία εμβολιασμών,  το φάσμα ανοσίας στην πόλη μας (100.000 εμβολιασμοί) θα επιτευχθεί αρχές του 2022, πολύ αργά για να αντιμετωπίσει την πανδημία. Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις στο ΤΕΠ του ΠΓΝΙ και όπου αλλού χρειάζεται,  και να ενισχυθεί  εκτάκτως το Νοσηλευτικό προσωπικό στα Νοσοκομεία, που εργάζεται χωρίς κανονικές άδειες από πέρυσι και έχει φτάσει στο όριό του από τις συνεχείς μετακινήσεις και τα εξαντλητικά ωράρια. Ο ΕΟΔΥ να αυξήσει (κι όχι να την μειώσει) την παρουσία του στα Νοσοκομεία της πόλης για την ιχνηλάτηση ύποπτων περιστατικών και το ίδιο να κάνει και η Περιφέρεια σε χώρους υπερμετάδοσης, όπως είναι οι βιομηχανίες, χώροι δουλειάς, σχολεία, οργανισμοί, επαγγελματίες, ΜΜΜ, κ.ά..

Οι στιγμές είναι κρίσιμες, καθώς βρισκόμαστε σε υγειονομικό πόλεμο χωρίς πολεμοφόδια, χωρίς στρατηγική και με στρατηγούς κυνικούς που υπονομεύουν το δημόσιο αγαθό της υγείας. Στρατηγούς όμως που με ευλαβική προσοχή διαφυλάσσουν την κερδοφορία των ιδιωτικών ομίλων υγείας και των συμφερόντων των επιχειρηματικών της φίλων.

Καθώς τις επόμενες βδομάδες προβλέπεται εκτόξευση των κρουσμάτων ακόμη και πάνω από τα 4.000 την ημέρα, τα επικοινωνιακά εφευρήματα περί σχεδίου, μεγάλου αριθμού κλινών ΜΕΘ και μαζικών προσλήψεων καταρρέουν. Αυτές οι κλίνες, αυτό το προσωπικό και αυτά τα επιτελικά σχέδια λείπουν ήδη και στα Νοσοκομεία της πόλης μας

Καλούμε, με αίσθημα ευθύνης, την ανερμάτιστη και  εγκληματική ως προς τις ευθύνες της κυβέρνηση και τους τοπικούς αρμόδιους (διοικητές νοσοκομείων, ηγεσία 6ης ΥΠΕ, ΕΟΔΥ, Περιφέρεια κ.ά.) να κάνουν αυτό που οφείλουν στους πολίτες και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, πριν είναι αργά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ