ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Ζητά ανάκληση μετακινήσεων γιατρών

panepistimiako nosokomeio

Την άμεση ανάκληση της απόφασης για τις μετακινήσεις γιατρών ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Οι μετακινήσεις αφορούν σε τρεις παθολόγους που στελεχώνουν τις  Μονάδες Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα σε νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Η απόφαση αυτή, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ,  πέρα από το απαράδεκτο της διαδικασίας, που θυμίζει άλλες εποχές, χωρίς καμιά συνεννόηση με τους γιατρούς , τα τμήματα, τις διευθύνσεις κλπ επί της ουσίας, αποδιαρθρώνει και στην περιοχή μας και συνολικά το ΕΣΥ.

Αφαιρεί γιατρούς από το ΠΓΝΙ, ένα Νοσοκομείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας, που διαχρονικά αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με απολύτως αξιόπιστο τρόπο, νοσήλευσε στις μονάδες του (Λοιμωδών και ΜΕΘ) ασθενείς και από τη Δυτική Μακεδονία και βεβαίως μπορεί να συνεχίσει να το κάνει προσφέροντας υψηλού επιπέδου κρίσιμες υπηρεσίες.

Αφαιρεί γιατρούς που είναι σε κρίσιμα πόστα και έχουν δώσει την μάχη όλο αυτό το διάστημα με αυτοθυσία, αποδιαρθρώνοντας τις Μονάδες Λοιμωδών για τον COVID-19.

Αποδιαρθρώνει και το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Γ.Χατζηκώστα, από το οποίο έχουν ήδη μετακινηθεί και άλλοι γιατροί , ενώ ταυτόχρονα στηρίζει και την Μονάδα COVID του νοσοκομείου αυτού.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της ΝΔ έχουν χάσει τον έλεγχο.

Αφού για μήνες μετά το πρώτο κύμα της Πανδημίας αμέλησαν εγκληματικά , χωρίς να θωρακίσουν το ΕΣΥ.

Τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον.

Είναι  ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που ψήφισαν έναν προϋπολογισμό για το ΕΣΥ 572 εκ. λιγότερα από τον περσινό, εν μέσω πανδημίας.

Είναι αυτοί που δεν προκήρυξαν μόνιμες θέσεις στο ΕΣΥ επί μήνες για να δοθούν επιπλέον κρίσιμα κίνητρα για να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία, οι ίδιοι που διώκουν υγειονομικούς επειδή «μιλάνε».

Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ, που έχουν απίστευτες ανεπάρκειες στην επιδημιολογική επιτήρηση και στους στοχευμένους ελέγχους οδηγώντας περιοχές σε αυστηρά lockdown (Δυτική Αττική, Κοζάνη)  και τρέχουν πάλι την τελευταία στιγμή, με τα τυχαιοποιημένα test μετά από 9 ολόκληρους μήνες ολιγωρίας.

Είναι ο κ. Μητσοτάκης που ακόμη και τώρα προτιμάει να τα έχει καλά με τους κλινικάρχες, αντί να επιτάξει τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Βόρειας Ελλάδας για να βοηθήσουν ουσιαστικά στην πανδημία.

Με την πολιτική, που ακολουθούν θα απαξιώσουν ακόμη και το εμβόλιο , που είναι ένα πολύτιμο όπλο, ταυτόχρονα όμως με την λήψη των άλλων μέτρων, όπως τονίζουν και όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, για την λήψη των οποίων καλούμε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να τα τηρούν αυστηρά.

Έστω και την τελευταία στιγμή, καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την αποδιάρθρωση και την διάλυση του ΕΣΥ.

Το αίτημα για την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης γιατρών δεν είναι ούτε τοπικιστικό, ούτε απέναντι στην αλληλεγγύη που οφείλουμε σε όλες τις περιοχές της χώρας και την οποία τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής μας την έχουν πολλαπλώς επιδείξει και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Είναι απολύτως απέναντι στις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης, που έτσι όπως λειτουργεί θα αποδιαρθρώσει κρίσιμους κόμβους του ΕΣΥ , σε όλη την επικράτεια. 

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα μέτρα , που ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  έχει προτείνει  εδώ και πολλούς μήνες για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ , για την ουσιαστική στήριξη της κοινωνίας.

Διαφορετικά θα είναι απολύτως υπεύθυνοι για τις εγκληματικές τους αμέλειες , που συνεχίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ