ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Πυρά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

emvoliastiko neo

Επίδειξη αυταρχισμού καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων εξαπολύοντας πυρά για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά με τις επιλογές της, η κυβέρνηση οδηγεί το σύστημα υγείας σε υγειονομικό ολοκαύτωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του τάσσεται υπέρ του καθολικού εμβολιασμού, όμως ζητά αναστολή του νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που τιμωρεί του υγειονομικούς και δημιουργεί συνθήκες σαμποτάζ στο ΕΣΥ.

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

•             Η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι όντως εθνική υπόθεση, αλλά κρίνεται σε πολλαπλά επίπεδα (καθολικός εμβολιασμός με προτεραιότητα στις ομάδες που «έχουν μείνει πίσω» όπως οι ηλικιωμένοι, επιδημιολογική επιτήρηση, καλή ιχνηλάτηση, πρόληψη διασποράς στους χώρους εργασίας-αναψυχής, ενίσχυση του ΕΣΥ, έμφαση στην ΠΦΥ και στην προνοσοκομειακή διαχείριση κρουσμάτων, μετανοσοκομειακή παρακολούθηση, κατ’ οίκον φροντίδα κλπ) και όχι μόνο στην εμβολιαστική κάλυψη ενός τμήματος εργαζομένων στην Υγεία.  Τι έχει κάνει η κυβέρνηση για όλα αυτά; Τίποτα!

•             Δεν είναι «κοινωνικά ευαίσθητη» μια ρύθμιση που στηρίζεται στο κοινωνικά επαχθές και μη αναλογικό μέτρο της στέρησης εργασίας και μισθού, ακόμα και της απόλυσης συμβασιούχων στο ΕΣΥ ή εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Είναι ο ορισμός του τιμωρητισμού και της «κοινωνικής βαρβαρότητας», με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία! 

•             Προφανώς δεν είναι «μελετημένη» μια ρύθμιση που δεν συνοδεύεται με αριθμητικά δεδομένα  για το πρόβλημα που υποτίθεται ότι επιχειρεί να λύσει. Πόσοι είναι ακριβώς οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας; Έχει βελτιωθεί η εικόνα μετά την ψήφιση του νόμου; Αν, όπως υπολογίζεται, το 25% του προσωπικού του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστο  σήμερα, τι θα γίνει στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε 10 μέρες που αυτοί οι εργαζόμενοι  θα τεθούν  σε υποχρεωτική αργία; Πόσο «μελετημένη» είναι μια ρύθμιση που βάζει με ανεύθυνο τρόπο σε τεράστιο  κίνδυνο την ευστάθεια του ΕΣΥ την ώρα της «αναζωπύρωσης» της πανδημίας; Αυτή είναι η μέριμνα εν όψει του 4ου επιδημικού κύματος και η κατάλληλη προετοιμασία για τα νοσοκομεία, που αδυνατούν ήδη να καλύψουν την αυξανόμενη πίεση της περιόδου; Αυτή  είναι η αναγνώριση και ο σεβασμός για τους «ανθρώπους της πρώτης γραμμής»;

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής είναι τόσο λάθος που θέτουν τις βάσεις για τον πιο βαθύ κοινωνικό διχασμό, οικονομική εξαθλίωση των πολιτών, κατάρρευση του ΕΣΥ και νέα έξαρση της πανδημίας.

•             Δεν πείθει στοχευμένα τους πολίτες που διατηρούν ακόμη επιφυλάξεις από τις κυβερνητικές αντιφάσεις και παλινωδίες για την ανάγκη εμβολιασμού όλων και ποντάρει τα πάντα στο διχασμό για να επιβιώσει πολιτικά.

•             Δεν φροντίζει για μαζικό δωρεάν τέστινγκ – ειδικά των ανεμβολίαστων – και ιχνηλάτηση, τα ρίχνει όλα πάλι στην ατομική ευθύνη και  βάζει χαράτσι 80 ευρώ το μήνα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και φοιτητές προς όφελος ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Και φυσικά, ούτε κουβέντα για μέτρα αποσυμφόρησης στα ΜΜΜ.

•             Δεν παίρνει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, και ετοιμάζεται να στοιβάξει 27 μαθητές ανά τμήμα.

•             Δεν φροντίζει για την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, ανοίγει θέμα κλεισίματος περιφερειακών νοσοκομείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ