ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων: Που είναι το Κλειστό;

kleisto esoteriko

Προβληματισμούς και ερωτήματα από τον τομέα αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων σχετικά με το Κλειστό στα Γιάννινα και τις αθλητικές υποδομές.

Αφορμή για την ανακοίνωση φαίνεται ότι αποτελεί η μεταφορά υλικού από το Ελληνικό για αθλητικούς χώρους των Ιωαννίνων αλλά και η καθυστέρηση μεταφοράς του Κλειστού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ότι από την κυβέρνησή του είχε δρομολογηθεί η ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου στο Βοτανικό.

Όπως σημειώνει είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΓΓΑ, Δήμο Ιωαννιτών), όπως η παραχώρηση το 2019 από το Δήμο της έκτασης στο Βοτανικό και η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (περίπου 4-5 εκατομμύρια) με υπάρχουσα μελέτη και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών.

«Σήμερα δεν υπάρχει ενημέρωση για την πορεία του έργου, ακόμη χειρότερα, δε γνωρίζουμε το λόγο της εγκατάλειψης υλοποίησης του έργου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και παρακολουθούμε για άλλη μια φορά προσωπικές ανακοινώσεις, όπως για μεταφορά στα Ιωάννινα ΠΡΟΚΑΤ ΚΛΕΙΣΤΟΥ γυμναστηρίου (15000 θέσεων) δεκαεπτά ετών, από το Ελληνικό, αντί της ανέγερσης νέου. Δε γίνεται δε αναφορά για οικονομική μελέτη, ενεργειακή, συντήρησης, εγγύησης ασφάλειας κτλ

Τελευταία παρακολουθούμε αοριστίες για μεταφορά αθλητικού υλικού (για ποια χρήση ,σε ποιους χώρους, για ποιους κ με ποιο σχεδιασμό;) και πάντα στη λογική «κατόπιν ενεργειών μου» σημειώνει στην ανακοίνωση και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

 Ποιες ήταν οι θεσμικές ενέργειες, μέχρι τώρα, για την προώθηση ή απόρριψη του έργου και για ποιο λόγο;

 Ποιος ήταν ο σχεδιασμός, έχοντας ήδη γεμάτα ταμεία, από την ανάληψη των καθηκόντων, τον Ιούλιο του 2019;

«Θεωρούμε πως είναι υποχρέωση όλων των φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου κ δευτέρου βαθμού και της ΓΓΑ, να συμβάλλουν θεσμικά, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ερασιτεχνικών σωματείων. Προέχει η ανέγερση του Νέου μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην άλλη πλευρά της πόλης για τα αθλήματα κλειστού χώρου (ατομικά κ ομαδικά), καθώς και η στήριξη στα σωματεία με κριτήρια και σκοπό την υγειονομική ασφάλεια και την ομαλή λειτουργία» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ