Συντονισμός για την πρόληψη των πυρκαγιών

PYROSBESTIKH

PYROSBESTIKHΠραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας (ΣΟΠΕΘ), με θέμα «Συντονισμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Πυρκαγιές)», ενόψει της θερινής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας, αφού ευχαρίστησε τους φορείς για την επιτυχή αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών κατά τη διάρκεια της παρελθούσας χειμερινής περιόδου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται από την Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου καθώς και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας και Πάργας αναφέρθηκαν στην προσπάθεια οργάνωσης των δράσεων αξιοποιώντας την εμπειρία των περασμένων χρόνων, στην ιδιαίτερη μορφολογία της περιοχής ώστε να υπάρχει συντονισμός και κοινή στόχευση όλων των εμπλεκομένων φορέων βάσει του σχεδίου «Ξενοκράτης».

Ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δασών γνωστοποίησε την έλλειψη μέσων κατάσβεσης στην υπηρεσία ενώ τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης και ενεργούς συνδρομής όλων των πολιτών.

Οι εκπρόσωποι της VIII Μεραρχίας και του 628 Τ.Π. τόνισαν την συμβολή των φυλακίων και παρατηρητηρίων του 628 Τ.Π., την διάθεση και συνδρομή των πεζοπόρων τμημάτων και οχημάτων για περιπολίες, καθώς και του πεντάτονου βυτιοφόρου οχήματος σε περίπτωση ανάγκης.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε Θεσπρωτίας κ. Ιωάννου ζήτησε, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση των πολιτών και αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων του νομού.

Το λόγο έλαβαν όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων υπηρεσιών και των Δήμων, οι οποίοι με τις τοποθετήσεις τους, ενημέρωσαν για τις εργασίες και τις δράσεις αρμοδιότητάς τους που είναι σε εξέλιξη, καθώς επίσης και για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Θ. Πιτούλης ερωτηθείς στο πέρας της συζήτησης, δήλωσε «πρέπει όλοι να φροντίσουμε για την ομαλή προετοιμασία των φορέων, έτσι ώστε η συνδρομή τους στο έργο των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών να είναι έγκαιρη, όποτε και αν μας ζητηθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ