Σύντομο πέρασμα από την Βωβούσα..

kostas karamanlis p

Ένα σύντομο πέρασμα από την Βωβούσα, το γραφικό και πανέμορφο ειδικά αυτή την εποχή, χωριό του Νομού Ιωαννίνων έκανε ο πρώην Πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής τόσο κατά την θητεία του στη θέση του Πρωθυπουργού όσο και στα χρόνια που ακολούθησαν ήταν από τους πολλούς τακτικούς επισκέπτες της περιοχής.

Μαζί με τον Λευτέρη Ζαγορίτη βρέθηκαν για λίγες ώρες στη Βωβούσα όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Η συνάντηση έγινε μέσα σε θερμό κλίμα και έδωσε την δυνατότητα να συζητηθούν πολλά θέματα της Ηπείρου αλλά και της κεντρικής πολιτικής σκηνής..

Ο πρώην Πρωθυπουργός στην συνομιλία που είχε με τον Δήμαρχο Ζαγορίου δεν έκρυψε την χαρά του για την κατάσταση στην περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, είδε μια διαφορετική Βωβούσα από κείνη προ δεκαπενταετίας. Κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο πρόγραμμα «Πίνδος» που υλοποιήθηκε και συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία υποδομών αλλά και στην δικτύωση του ορεινού όγκου.

Εμπνευστής του προγράμματος ήταν ο  τότε υφυπουργός Χρήστος Φώλιας και υλοποιήθηκε στη θητεία του Κώστα Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί και πάλι το Ζαγόρι πριν λίγους μήνες και είχε διαμείνει για ένα τριήμερο στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ