Σύντομα θα λογοδοτήσουν όσοι λεηλάτησαν την Ήπειρο…

OIKONOMOY_L1«Σύντομα θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι λεηλάτησαν τον πολιτιστικό πλούτο της Ηπείρου». Αυτό μεταξύ άλλων τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, αναφερόμενος στο μείζον θέμα των κλοπών Βυζαντινών μοναστηριών και ναών της περιοχής, θέμα το οποίο χειριστεί παλιότερα και από τη θέση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ζήτημα αυτό το έθεσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης κατά την υποδοχή του κ. Οικονόμου στην Περιφέρεια.

«Βοηθήστε ώστε να κλείσει το ζήτημα αυτό που ταλανίζει χρόνια την περιοχή μας», ανέφερε στην προσφώνησή του ο κ. Καχριμάνης.

Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε αυτό που ανεπίσημα λέγονταν τα τελευταία δύο χρόνια. Ότι δηλαδή η εξάρθρωση των κυκλωμάτων είναι θέμα χρόνου. Με τη διαφορά ότι αυτό το είπε πλέον δημόσια και μάλιστα στα Γιάννινα.

«Η περιοχή μας υφίσταται βανδαλισμούς από αδίστακτα κυκλώματα. Έχει δοθεί ένας σκληρός αγώνας μέχρι τώρα. Εντοπίστηκε ένας αριθμός εικόνων, οι οποίες επέστρεψαν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Η μάστιγα αυτή που προσβάλει την περιοχή μας με τις αδίστακτες επιθέσεις πρέπει να σταματήσει. Σύντομα ΟΙ υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου που κατάγεται από την περιοχή της Κόνιτσας δεν κατάφερε ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας να κλείσει το θέμα των κλεμμένων εικόνων. Ας ελπίσουμε ότι η δήλωση που έκανε στα Γιάννινα περί σύντομης λογοδοσίας των υπευθύνων να μην μείνει κενό γράμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ