Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε κτίρια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αυτοψίες σε κτίρια της Πρέβεζας  στα οποία  δηλώθηκαν ζημιές   από  τον σεισμό   των   5,2 Ρίχτερ  που έπληξε την περιοχή  στις 5 Φεβρουαρίου.

Ήδη στην Πρέβεζα  κλιμάκια μηχανικών από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη  τα οποία   (με την  στενή συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου) πραγματοποιούν  αυτοψίες  τόσο στην πόλη όσο και στα  Δημοτικά Διαμερίσματα,  βάσει των αιτημάτων που κατατέθηκαν από ιδιοκτήτες  κατοικιών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα  με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ευάγγελο Γιαννουλάτο η ανταπόκριση του Υπουργείου για  την αποστολή κλιμακίων μηχανικών  ήταν άμεση και η διαδικασία των αυτοψιών εξελίσσεται ομαλά, ενώ θα    καλυφθούν όλα τα αιτήματα που έχουν  κατατεθεί.

Εν τω μεταξύ ο Δήμαρχος Πρέβεζας  Χρήστος Μπαϊλης είχε νέα επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμη Λέκκα  ο οποίος  τον διαβεβαίωσε    ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά ενώ  η αντισεισμική θωράκιση της περιοχής     αποτελεί “ασπίδα”  για τα κτίρια .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ