Συνεχίζονται δειγματοληψίες και τεστ από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Δεκάδες δείγματα έχουν ληφθεί μέχρι τώρα από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που έχουν αναπτυχθεί και στην Ήπειρο. Οι έλεγχοι εστιάζονται στις οργανωμένες δομές, όπως είναι αυτές του Κέντρου Πρόνοιας, τα Γηροκομεία και τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών και θα συνεχιστούν στον γενικό πληθυσμό. Οι Ομάδες συντονίζονται από γιατρό του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, είναι πλήρως εξοπλισμένες ενώ το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί. Ο ΕΟΔΥ δίνοντας τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία αναφέρει ότι σε 30 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας όπου αναπτύσσεται το πρόγραμμα ελήφθησαν 25.000 δείγματα προς εξέταση.

Ο ΕΟΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, εφαρμόζοντας τον Εθνικό Σχεδιασμό για την ανίχνευση και αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων COVID-19, πραγματοποίησε επισκέψεις σε δομές, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν.

    * Κοινωνικές Υπηρεσίες 160 Δήμων της χώρας

    * 220 Οίκους Φροντίδας ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ΑμεΑ, Ανίατων)

    * 100 Δημοτικά, Αγροτικά Ιατρεία και δομές Ημερησίας Φροντίδας

    * 30 Δομές Φιλοξενίας Προσφυγών/Μεταναστών

    * 3 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα για τον έλεγχο αλλοδαπών φοιτητών

«Οι ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ χρηματοδοτημένες εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης 2014-2020 παραμένουν στην υπηρεσία του πληθυσμού για την ανίχνευση και την άμεση προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19» αναφέρει ο ΕΟΔΥ και συμπληρώνει: «Με τις ΚΟΜΥ διασκορπισμένες σε όλη την επικράτεια, οι έλεγχοι εντατικοποιούνται καθημερινά, επιβεβαιώνοντας ότι ο ΕΟΔΥ παραμένει συνεχώς δίπλα στον Έλληνα πολίτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ