Συνέχεια στην επισιτιστική βοήθεια

Το «πράσινο φως» -δηλαδή την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ – για την συνέχιση της υλοποίησης του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, βασικής υλικής συνδρομής και συνοδευτικών μέτρων προς όφελος ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, έλαβε η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με επικεφαλή εταίρο το Δήμο Ιωαννιτών.

Πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ιωαννιτών κοινοποιήθηκε η απόφαση ένταξης της Πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020».

Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος θα έχει η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών, όπως και το προηγούμενο διάστημα όταν και απέδειξε πως παρά τις δυσλειτουργίες του προγράμματος, με τη συνεργασία και την προσπάθεια όλων των εταίρων, δεν υπήρξαν σε κανένα σημείο του νομού προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων ο αριθμός των δυνητικά ωφελούμενων νοικοκυριών ανέρχεται περίπου στα 2.500 και ο προϋπολογισμός του εγκριθέντος προγράμματος είναι 1.516.398,40 ευρώ. Η στήριξη των ωφελούμενων αφορά σε τρόφιμα (κρέας χοιρινό – μοσχαρίσιο, κοτόπουλο, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά προϊόντα, βρεφικές τροφές, είδη παντοπωλείου, είδη οπωροπωλείου κ.λ.π), σε είδη βασικής υλικής συνδρομής (είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, βρεφικά και παιδικά είδη, είδη για άστεγους), αλλά και σε υποστηρικτικές δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική επανένταξη. Η προμήθεια των ειδών θα γίνεται από τον επικεφαλής εταίρο Δήμο Ιωαννιτών, όπως και στο προηγούμενο πρόγραμμα.

Την Κοινωνική Σύμπραξη που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα απαρτίζουν όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, οι δύο Μητροπόλεις Ιωαννίνων και Κόνιτσας, ο ΟΚΠΑΠΑ, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο, η «Μέριμνα», το Π.Τ. Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η ΕΛΕΠΑΠ, η Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας Παρέμβασης, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑΜΕΑ «ΚΥΨΕΛΗ» και το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ