Συνέπεια κι αξιοπιστία που δεν αμφισβητούνται

panepistimiako astenoforo

Ούτε υπόνοια αμφισβήτησης δεν μπορεί να δημιουργείται και να αιωρείται για τη δουλειά που γίνεται στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ένα Εργαστήριο που ξεκίνησε να κάνει μοριακές αναλύσεις σε δείγματα για την ανίχνευση Covid-19 τον περασμένο Απρίλιο κι από τότε σε καθημερινή βάση και χωρίς διακοπή ούτε μιας ώρας συνεχίζει να αναλύει δεκάδες δείγματα.

Η συνέπεια που έχουν δείξει οι άνθρωποι που το στελεχώνουν δεν συναντάται εύκολα. Άλλωστε το Εργαστήρι δεν έκλεισε ούτε για μία ημέρα ούτε κατά την θερινή περίοδο.

Η αξιοπιστία των αποτελεσμάτων ουδέποτε έχει αμφισβητηθεί και μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που θα μπορούσε να δημιουργήσει υπόνοιες.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην αιωρούνται φήμες για το αντίθετο… Φήμες που τροφοδοτήθηκαν από την απόφαση του ΕΟΔΥ να υποβάλλει σε επαναληπτικό έλεγχο τελωνειακούς και αστυνομικούς στέλνοντας τα δείγματα στην Θεσσαλονίκη.

Αν θεωρούσε απαραίτητο τον επανέλεγχο όφειλε να τον κάνει με μεγαλύτερη διακριτικότητα και πάντως όχι 24 ώρες μετά τον πρώτο μοριακό και την άρση της καραντίνας.

Όποια κι αν είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης, είναι τραγικό, εν μέσω της πανδημίας να αμφισβητείται έμμεσα ή άμεσα το μοναδικό δημόσιο Εργαστήριο που έχει στηρίξει την Ήπειρο στους δύσκολους μήνες που πέρασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ