Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε.Άρτας

psathasΣυνεδρίαση υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Άρτας (Σ.Ο.Π.Π.Π.Ε.Α.), πραγματοποιήθηκε , στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – καταπτώσεις – παγετός – χιονοπτώσεις).

Στη σύσκεψη παρόντες ήταν η Υποδιοικητής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας κ. Ραχιώτη, ο Αντ/χος του Δήμου Αρταίων κ. Φώτιος Γεωργίου, ο Αντ/χος του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη κ. Αποστόλου, ο Αντ/χος του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων κ. Δημητρίου, ο Αντ/χος του Δήμου Ν. Σκουφά κ. Δρίβας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Κατέρης και Φώτης, εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ, του ΥΗΣ Πουρναρίου, του ΟΤΕ, της Δ/νσης Δασών Άρτας, των Ραδιοερασιτεχνών και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς, ανοίγοντας την συνεδρίαση ευχαρίστησε τους εθελοντές πολίτες που βοήθησαν αφιλοκερδώς στην αντιμετώπιση των καλοκαιρινών πυρκαγιών.

Στη συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν στα κατά τόπους δημοτικά διαμερίσματα και αναλύθηκαν διεξοδικά οι ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για την αντιμετώπιση τυχόν εκτάκτων αναγκών που θα προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών τάφρων, η προμήθεια αλατιού για τον παγετό και η διάθεση των απαραίτητων μηχανημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των Δήμων της ορεινής περιοχής στην αντιμετώπιση των καταπτώσεων βράχων στο οδικό δίκτυο και ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς την απαραίτητη συνεργασία έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πιθανές έκτακτες ανάγκες που θα παρουσιαστούν, άμεσα και αποτελεσματικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ