Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τις μονάδες βιορευστών

apokentromeni pano

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα άλλων περιοχών κάνουν γνωστή κάτοικοι της περιοχής Χόικας- Προδρομίου που αντιδρούν στις μονάδες βιορευστών.

Την Πέμπτη κάτοικοι από τους Δήμους Σουλίου, Ζίτσας και Πωγωνίου διαμαρτυρήθηκαν στην Αποκεντρωμένη για την αδειοδότηση μονάδων βιορευστών και βιοαερίου.

«Οι επιτροπές αγώνα ενώσαμε τις δυνάμεις μας εκφράζοντας την έντονη αντίθεση μας απέναντι στη δημιουργία τέτοιων μονάδων στα χωριά της Ηπείρου και βροντοφωνάξαμε ότι δε θα επιτρέψουμε να διακινδυνεύσει η υγεία και το περιβάλλον μας. Αντιπροσωπεία των επιτροπών συναντήθηκε με το συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στον οποίο εκφράστηκαν οι εύλογες ανησυχίες που απορρέουν περί των πρωτόγνωρων αυτών υποθέσεων και τέθηκε το ζήτημα της επανεξέτασης των αδειών για τις μονάδες στο Δήμο Σουλίου αλλά και η προτροπή στο να έχει αρνητική τελική απόφαση του συμβουλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις αντίστοιχες μονάδες των Γραμμενοχωρίων την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, για τις μονάδες της Χόικας και του Προδρομίου, κατά τον γ.γ. κ. Μιχελάκη, θεωρείται εκπρόθεσμο και εντός νόμιμων διαδικασιών, παρότι η Επιτροπή Αγώνα έχει υποδείξει τις ασάφειες και παραλείψεις τόσο επί των διαδικασιών έκδοσης των αδειών όσο και το ίδιο το περιεχόμενο τους. Όσο αναφορά τις μονάδες στα Γραμμενοχώρια , από τα αντιλαμβανόμενα η υπόθεση προφανώς θα καταλήξει στα δικαστήρια αφού οι ελπίδες για αρνητική απόφαση δείχνουν να είναι ελάχιστες» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η δράση θα συνεχιστεί και η αντίδραση μεταφέρεται πλέον στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με υπόμνημα διαμαρτυρίας που κατατέθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Γιώργου Αμυρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ