Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το άγαλμα της Φρειδερίκης

agalma freiderikis

Πρόκληση χαρακτηρίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» την ανακοίνωση του Δημάρχου Κόνιτσας ότι θα τοποθετήσει το άγαλμα της Φρειδερίκης στην πόλη. Μάλιστα προειδοποιεί ότι τέτοιο άγαλμα δεν θα τοποθετηθεί στην περιοχή.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης μεταξύ άλλων αναφέρεται: H Φρειδερίκη ήταν αρχηγός των κοριτσιών της περιοχής της, στην Χιτλερική Νεολαία Κορασίδων στη Γερμανία, ήταν αυτή που της απονεμήθηκε ο τίτλος της Γενικής Διοικήτριας των Κοριτσιών της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) του Μεταξά, ήταν αυτή εμπνεύστηκε τη δημιουργία των Παιδουπόλεων.. Το πραγματικό παιδομάζωμα γινόταν από τη Φρειδερίκη και τους “φιλέλληνες” Αμερικανούς “μπίσνεσμαν”, σε συνεργασία με τους μηχανισμούς του αστικού ελληνικού κράτους και την “ευλογία” υψηλά ισταμένων της Εκκλησίας. Αφού στη δίνη του Εμφυλίου άρπαζαν βρέφη και παιδιά, τα στοίβαζαν στα “αναμορφωτήρια” της εθνικοφροσύνης, αναμένοντας αγοραστές για να τα πουλήσουν!

Μεταξύ των λόγων που αναφέρονταν στην ανάγκη απόσπασης των παιδιών από τις ρίζες τους ήταν η “μόλυνσή τους” από “κομμουνιστικά γονίδια”! Χώρος υποδοχής για την “αποστείρωση” των παιδιών αποτέλεσαν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του δυτικού πολιτισμού… Εκεί, μέσω του υπερωκεανίου “Φρειδερίκη” και με την εποπτεία του Ελληνοαμερικανού Σ. Σπανός (θαμώνας του παλατιού και πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ τη δεκαετία του ’50), περίπου 15.000 “παιδιά – εμπορεύματα”, παραδόθηκαν για υιοθεσία από τα “ευαγή” ιδρύματα, έναντι 4.000 δολαρίων το κεφάλι! Όσο για τους γονείς τους, όταν μετεμφυλιακά τα αναζητούσαν, εισέπρατταν την απάντηση ότι πέθαναν…

Αυτή τη Φρειδερίκη θέλει να τιμήσει ο δήμαρχος Κόνιτσας και να επανατοποθετήσει το άγαλμα της στην πόλη…

Η δήλωση του Δημάρχου ότι «τα κρεματόρια της Γερμανίας  σήμερα έχουν μετατραπεί σε τουριστικό προορισμό» (!!!) αποτελεί πρόκληση για το λαό της Κόνιτσας που πολέμησε ενάντια στο φασισμό, αποτελεί πρόκληση για τη μνήμη αλλά και το παρόν του λαού της περιοχής.

Η προσπάθεια εξίσωσης κομμουνισμού – φασισμού στην οποία επιδίδεται δεν μας εκπλήσσει αφού αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία της Κυβέρνησης ,της ΕΕ και της τάξης που υπηρετεί.

                Δεν είναι τυχαία η περίοδος που γίνεται αυτό: Εθνική προσπάθεια για να βγούμε από την πανδημία, εθνική προσπάθεια για ΝΑΤΟϊκες δαπάνες αλλά την ίδια ώρα παίζουν με τη ζωή του λαού έχοντας διαλύσει το σύστημα υγείας στο όνομα της υγείας-εμπορεύματος και άγρια καταστολή στους αγώνες του λαού, που αποδεικνύουν το φόβο του συστήματος για τη δυνατότητα του λαού να επιβάλει με τους αγώνες του να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του στον 21ο αιώνα.

                Καλούμε το λαό της περιοχής να βγάλει συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ