Συνεχίζεται η κατεδάφιση ελληνικών επιχειρήσεων στη Χιμάρα..

ximara katedafiseis1

Οργή προκαλεί στη Χιμάρα το μπαράζ κατεδαφίσεων επιχειρήσεων που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη! Η Κυβέρνηση μιλά για εκστρατεία που σκοπό έχει τα αυθαίρετα, με την διαφορά ότι στην περίπτωση της Χιμάρας όλες οι επιχειρήσεις που μετατρέπονται σε συντρίμμια ανήκουν σε Έλληνες!!

Την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση κατεδάφισης στην περιοχή βρισκόταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών ο οποίος αρνήθηκε να συναντήσει τους διαμαρτυρόμενους επιχειρηματίες.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ximara katedafiseis

Αξιοσημείωτο είναι ότι η κυβέρνηση προορίζει τα παράλια, εκπληκτικής ομορφιάς, για στρατηγικούς επενδυτές.

«Δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και δεν δίνεται στους κατοίκους έγκαιρη ενημέρωση. Όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό, από τα ονόματα των ιδιοκτητών, κοινός παρανομαστής όλων είναι ότι πρόκειται για γηγενείς Έλληνες κατοίκους. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώσουμε ότι οι ζημιωθέντες ανήκουν σε διαφορετικές πολιτικές παρατάξεις. Ενδεικτικά, σας αναφέρουμε ότι ένας από τους ιδιοκτήτες του οποίου η επιχείρηση κατεδαφίστηκε (και η οποία λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια), είναι Αντιδήμαρχος Χιμάρας διορισμένος από το κυβερνών κόμμα (Σημείωση: στην Αλβανία οι Αντιδήμαρχοι διορίζονται, δεν εκλέγονται).

Οι μεθοδεύσεις αυτές εναντίον των συγκεκριμένων ιδιοκτητών έχουν συγκεκριμένο στόχο να τους προκαλέσουν οικονομική ζημιά, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν την παραμονή και διαβίωσή τους στη γη των προγόνων τους. 

Είναι σαφές ότι η κοινότητά μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση, συγκεκαλυμμένη. Η μόνη μας ελπίδα να αποκρούσουμε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι η πολυπόθητη ενότητά μας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ομόνοιας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά όπου στην Χιμάρα γίνονται επιλεκτικές κατεδαφίσεις κτιρίων. Όμως είναι πρώτη φορά που η επιχείρηση έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ