Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης

astakos ploio

Μόνο διάσπαρτοι καπνοί εκλύονται πλέον από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia, που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι του Αστακού, μετά από τη προχθεσινή αναζωπύρωση της φωτιάς, που υπήρξε στο εσωτερικό του με την κάθοδο του καταπέλτη.

Οι ρίψεις νερού από δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας εξωτερικά του πλοίου συνεχίζονται, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη, ενώ τα συνεργεία ναυαγιαίρεσης της MEGATUGS | SALVAGE & TOWAGE προχώρησαν σε απάντληση 140 κυβικών νερού από το εσωτερικό του πλοίου, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Οι θερμοκρασίες εσωτερικά του πλοίου είναι τόσο υψηλές, που σε ορισμένες περιπτώσεις κομμάτια από τις σωλήνες που απορροφούσαν το νερό έλιωσαν.

Πάντως εστίες φωτιάς δεν αποκλείεται να υπάρχουν ακόμα στο εσωτερικό του πλοίου, καθώς η πτώση της υδατοστεγούς πόρτας από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικοινωνεί με ένα από τα γκαράζ του Euroferry Olympia, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου στο εσωτερικό του πλοίου. Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει επιχείρηση για το σήκωμα της υδατοστεγούς πόρτας και αφού οι δυνάμεις πυρόσβεσης κρίνουν ότι οι θερμοκρασίες έχουν πέσει θα επιχειρήσουν εν νέου στο εσωτερικό του πλοίου για την ανεύρεση των τριών αγνοουμένων, ενώ θα ξεκινήσει και η απομάκρυνση των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο πλοίο είχε εκδηλωθεί στο τρίτο κατάστρωμά του τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Μπρίντιζι, με αποτέλεσμα έως σήμερα να έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα ενώ 3 ακόμα φέρονται ως αγνοούμενα. Οι διασωθέντες από το πλοίο είναι 281.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ