Συνεχίζεται η διασπορά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα

xatzikosta new

Νέα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί το τελευταίο 24ωρο στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα την ώρα που εντείνεται η ανησυχία αλλά και οι αντιδράσεις στο χώρο των υγειονομικών για τους αρνητές του ιού και του εμβολίου μεταξύ των υγειονομικών.

Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε εκ μέρους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου η πρόεδρός της Μαργαρίτα Κιτσανού, η οποία τόνισε με νόημα ότι είναι λυπηρό να μιλάμε για συναδέλφους που δεν φοράνε την μάσκα. «Θεωρούμε εγκληματική οποιαδήποτε παρουσία συναδέλφου στο χώρο δουλειάς χωρίς μάσκα και εφιστούμε την προσοχή όλων».

Οι περιπτώσεις αυτές βέβαια είναι μεμονωμένες και προφανώς δεν είναι η μοναδική αιτία που έχει προκληθεί ευρεία διάδοση του ιού εντός του νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Το τελευταίο τριήμερο θετικά κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί μεταξύ των γιατρών, σε εργαζόμενο της ΜΕΘ, σε νοσηλευτές διαφόρων κλινικών, σε συνοδό της Μαιευτικής όπως και σε βοηθούς θαλάμου της Χειρουργικής.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι οι κλινικές που έχουν μείνει αλώβητες είναι ελάχιστες μεταξύ των οποίων η παιδιατρική και η μονάδα εμφραγμάτων.

Τα κρούσματα εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι αρκετά γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων είτε από την Επιτροπή Λοιμώξεων, είτε από την Πολιτική Προστασία, είτε από την Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ