Συνέχιση των ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου «έδειξε» ο Πρωθυπουργός

petrelaia ereuna

Πράσινο φως για τη συνέχιση των ερευνών προκειμένου να διαπιστωθεί αν η χώρα διαθέτει κοιτάσματα φυσικού αερίου έδωσε ο Πρωθυπουργός με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Όπως μάλιστα ανέφερε μέσα στις επόμενες ημέρες –τη μεθεπόμενη εβδομάδα για την ακρίβεια- θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

«Η χώρα έχει υποχρέωση να γνωρίζει αν υπάρχουν στην επικράτεια κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία θα είναι εμπορικά αξιοποιήσιμα. Δεν το ξέρουμε ακόμη. Η κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι ότι θέλουμε να το μάθουμε. Για να το μάθουμε το συντομότερο δυνατό θα πρέπει να φανεί το πραγματικό ενδιαφέρον των εταιρειών να διερευνήσουν» ανέφερε ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του.

Σημειώνεται ότι ένα από τα «οικόπεδα» όπου έχει ολοκληρωθεί και η σεισμική έρευνα είναι αυτό που περιλαμβάνει περιοχές στους Νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Πρόκειται για μία από τις περιοχές της χώρας όπου η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά αλλά ουσιαστικά είναι παγωμένη εδώ και μία διετία καθώς τα παγκόσμια ενεργειακά δεδομένα είχαν αλλάξει.

Σε περίπτωση επανεκκίνησης –που είναι πλέον πιθανή- θα περιλαμβάνει και διερευνητική γεώτρηση όπως προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ