Συνέχεια στο θρίλερ και στο βάθος….τεχνοκράτες

PROEDRIKO_SYNANTHSHΝέα σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του Νίκου Μιχαλολιάκου, θα συγκαλέσει την Τρίτη στις 14:00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης, υπό τον Κάρολο Παπούλια, για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Η σύσκεψη της Δευτέρας ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία ώρα και, παρότι βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έκαναν δηλώσεις, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η διαβούλευση θα συνεχιστεί και «το θέμα δεν έκλεισε».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε στη σχετική πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια, καθώς θεωρεί ότι από την προηγούμενη σύσκεψη με τους τρεις εντολοδόχους αρχηγούς προέκυψαν συγκεκριμένα «αριθμητικά και πολιτικά δεδομένα», ενώ δηλώνει στη διάθεση του Προέδρου μόνο για συνάντηση τετ-α-τετ ή για σύσκεψη με όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Δήλωση, προσερχόμενος, έκανε μόνο ο Αντώνης Σαμαράς: «Η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο και υπαρκτό πρόβλημα. Συνεχίζω και αγωνίζομαι εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για εξεύρεση λύσης», είπε.

Προσερχόμενος στην αίθουσα συσκέψεων, ο κ. Παπούλιας, απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν είναι αισιόδοξος, περιορίστηκε να πει, χαριτολογώντας: «Γιατί; Για να δημιουργήσω νέο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ;»

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης δεν είχαν μπροστά τους έγγραφα, ενώ ο κ. Σαμαράς είχε μόνο ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τις θέσεις που θα αναπτύξει.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στο τραπέζι θα έμπαινε και η πρόταση για το σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, δηλαδή ένα μικρό σχήμα με πολιτικούς εν ενεργεία, αλλά και άλλους που θα κληθούν από την εφεδρεία και με περιορισμένο αριθμό τεχνοκρατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ