Συνδιάσκεψη ΝΔ στο Μέτσοβο.. Προτάσεις και κριτική

nd metsovo2

nd metsovo2

Με ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του, ξεκίνησαν οι εργασίες της τρίτης συνδιάσκεψης στελεχών Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε στο Μέτσοβο.

Στην συνδιάσκεψη δεν παρέστησαν τελικά ο Γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και ο βουλευτής Μάκης Βορίδης, καθώς παρέμειναν στην Αθήνα λόγω της κηδείας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

nd metsovo

Οι εργασίες, σε μία κατάμεστη αίθουσα, άνοιξαν με χαιρετισμό από τον γραμματέα των ΕΚΟ Βασίλη Σπανάκη ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην πορεία και το έργο του Ευάγγελου Αβέρωφ, επί των ημερών του οποίου ιδρύθηκαν οι Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, μιλώντας για την τέχνη της πολιτικής και την τεχνολογία της πολιτικής.

Όπως ανέφερε τέχνη της πολιτικής είναι να κυβερνά κάποιος πράττοντας με σκοπό την ευημερία του λαού ενώ τεχνολογία της πολιτικής είναι, την ώρα που η χώρα φλέγεται από τα προβλήματα εκείνος να καταθέτει νομοσχέδιο για την δυνατότητα αλλαγής φύλου και την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης.

Ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται ηγέτη, τον οποίο βρίσκει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτενή αναφορά στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα έκανε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης επισημαίνοντας ότι σήμερα πρέπει να στηριχθούν οι άνθρωποι του μόχθου. Όπως τόνισε στην Ήπειρο γίνεται ένας τεράστιος αγώνας για να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να αντιμετωπίζονται με πρακτικό κι αποτελεσματικό τρόπο ζητήματα που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την δυνατότητα ενασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Ένα από αυτά είναι η ασφάλιση σε ένα ταμείο, όσων δραστηριοποιούνται σε χωριά και μικρά αστικά κέντρα.. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί περαιτέρω συρρίκνωση της ιδιωτικής απασχόλησης.

Στην συνδιάσκεψη χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας, οι βουλευτές Στέργιος Γιαννάκης, Βασίλης Γιόγιακας και Γιώργος Στύλιος. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος αφενός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και αφετέρου παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την απασχόληση, με πρώτο στόχο την μείωση της ανεργίας.

Σημειώνεται ότι η συνδιάσκεψη έγινε λίγες βδομάδες πριν το προυσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Γιάννινα το οποίο θα έχει ως κεντρικό θέμα την κοινωνική αλληλεγγύη.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ