Συναντήσεις για το παζάρι υπό τις απειλές της Χρυσής Αυγής

MPARKASΔιαδοχικές συναντήσεις στην Φιλιππιάδα με τον Δήμαρχο και τον Αστυνομικό Διευθυντή της περιοχής, με τον Αντιπεριφερειάρχη της Πρέβεζας καθώς επίσης και με τον Διευθυντή του Τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας στην Πρέβεζα, είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας.

Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών αποτέλεσε η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Φιλιππιάδας και η εμπλοκή της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην προετοιμασία της.

Η συμμορία αυτή, που παρατηρεί αδιάφορα τα δις να συσσωρεύονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πλουσίων ενώ παράλληλα η μεγάλη κοινωνικη πλειοψηφία παλεύει για την καθημερινή επιβίωση, αποπειράθηκε να χύσει το δηλητήριο της και στην περιοχή της Φιλιππιάδας.

Πιο συγκεκριμένα, η Χ.Α πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες “παρέλαση” ολιγάριθμων οπαδών της από κοντινές περιοχές στο κέντρο της πόλης, μια κίνηση που προκάλεσε τον φόβο και την τρομοκράτηση των κατοίκων, με τελικό στόχο το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Εκεί ζητήθηκε ο αποκλεισμός των μεταναστών από την εμποροπανήγυρη και η αναγόρευση της Χ.Α ως “προστάτη” της διοργάνωσης. Τέτοιες πρακτικές δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές από τους δημοκρατικούς πολίτες, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στις συναντήσεις με τους φορείς, τονίστηκε από την πλευρά του Βουλευτή η ανάγκη να τηρηθεί απαρέγκλιτα η νομιμότητα και να αποκλειστεί οποιασδήποτε ομάδα επιλέξει να παρέμβει με όρους “αρχής” στους ελέγχους επί των μικρεμπόρων και των παρευρισκόμενων.

Ο πόλεμος μεταξύ των φτωχών, που οι δυνάμεις του συστήματος προωθούν ως αντίβαρο στα εξοντωτικά νέα μέτρα, θα απαντηθεί από την κοινωνία της Φιλιππιάδας και της Πρέβεζας. Η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα των “από κάτω” απέναντι στις δυνάμεις του πλούτου, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη για την νίκη και την ανατροπή, για τις καλύτερες μέρες που μπορούν και πρέπει να έρθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ