Συνάντηση Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Αλβανικής Βουλής

tsipras alvania

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Taulant Balla.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στις ελληνοαλβανικές σχέσεις κατά την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και το γεγονός ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ξεκλείδωσε την ενταξιακή προοπτική της χώρας, όπως και της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ειρήνη, την ανάπτυξη και τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Τόνισε ότι οι παγκόσμιες εξελίξεις επιτάσσουν τη δυναμική προώθηση της ενταξιακής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων και ειδικότερα της Αλβανίας, μεταξύ άλλων και υπό τις προϋποθέσεις που τέθηκαν σε σχέση με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, παράλληλα, τη σημασία που έχουν μέτρα και πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στην ενσωμάτωση των μεταναστών αλβανικής καταγωγής στην ελληνική κοινωνία.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε θερμά τον Αλέξη Τσίπρα για τη διαχρονική, καθοριστική συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε η γραμματέας της ΚΟ, Όλγα Γεροβασίλη, ο βουλευτής Πρέβεζας και μέλος της ομάδας φιλίας Ελλάδας-Αλβανίας, Κώστας Μπάρκας, η υπεύθυνη τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ