Συνάντηση της Μ. Τζούφη με την Ένωση Ξενοδόχων

tzoufi ksenodoxon

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, όπου συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και γενικότερα ο τουρισμός.

Ως κύρια ζητήματα αναδείχθηκαν η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, η εκτίναξη του ενεργειακού κόστους, η καθυστερημένη έναρξη του προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Επίσης, προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν οι ανθρωπογενείς παρεμβάσεις και δραστηριότητες που δρομολογούνται σε ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής, απειλώντας τόσο το περιβάλλον όσο και τη βιωσιμότητα μικρότερων τουριστικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων ζητούν τη μείωση του ΦΠΑ στο 6,5%, την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, όπως και δυνατότητα πρόσβασης σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού Ιωαννίνων αποτελεί η ύπαρξη σύγχρονου οδικού δικτύου, όπως και αναβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες – ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών». Όπως υπογράμμισε, «η πρόσφατη τραγική απώλεια συνανθρώπων μας στα βουνά, μεταξύ αυτών και ενός νέου ανθρώπου στη περιοχή μας, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου τμήματος αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Κλείνοντας, σημείωσε ότι οι «ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές χρήζουν ουσιαστικής στήριξης. Το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας δίνει δυνατότητες και πόρους για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την καταπολέμηση των περιφερειακών ανισοτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεχίζει να ζητά από την κυβέρνηση να σχεδιάσει μέτρα στήριξης και ανακούφισης των κλάδων που έχουν πληγεί από την πανδημία και την ακρίβεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ