Συνάντηση Ό. Γεροβασίλη με την Ένωση Πυροσβεστών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

gerovasili pirosvestes

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Πυροσβεστών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων είχε το πρωί της Δευτέρας 4 Ιουλίου 2022, στην Άρτα, η Όλγα Γεροβασίλη,  βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, Δημήτριος Μπομπότης και ο Ταμίας, Ελευθέριος Καραδήμας, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άντρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στο Πυροσβεστικό σώμα.

Όπως δήλωσαν, παρά τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στην Ήπειρο, η πολιτική ηγεσία τους θεωρεί υπεράριθμους, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο οι συχνές μετακινήσεις, λόγω πυρκαγιών, σε απομακρυσμένους νομούς.

Επεσήμαναν δε, ότι το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βορείων Τζουμέρκων, το οποίο εγκαινιάστηκε επί υπουργίας Γεροβασίλη, στελεχώθηκε με 12 πυροσβέστες και εξοπλίστηκε με τρία υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες παροχής υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης σε δύσβατο ορεινό περιβάλλον, που, με τις προϋπάρχουσες δομές του Πυροσβεστικού Σώματος, χρειαζόταν να καλυφθούν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, 60-80 χιλιομέτρων, βρίσκεται σήμερα στο στόχαστρο.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε σε οποιαδήποτε κρίση κλήθηκε να αντιμετωπίσει, παρουσιάζοντας ολέθρια αποτελέσματα, μένοντας μόνο στην επικοινωνιακή διαχείριση των προβλημάτων, με τη βοήθεια των προσκείμενων και χρηματοδοτούμενων ΜΜΕ.

Η βουλευτής Άρτας υπενθύμισε τη σημαντική επιτυχία της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, για τους οποίους κατάφερε την εξαίρεση από τον μνημονιακό κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων, ενώ, στον αντίποδα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παντελώς αδικαιολόγητα απέκλεισε την Ήπειρο το 2020 από την προκήρυξη για τους εποχικούς πυροσβέστες, αδιαφορώντας για τις πάγιες ανάγκες και ελλείψεις σε προσωπικό που υπάρχουν στην Ήπειρο και οι οποίες καλύπτονταν διαχρονικά με εποχικούς πυροσβέστες.

Προχωρούν χωρίς σχεδιασμό, επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ η χώρα μας χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική απάντηση στα όλο και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή.

Μετά τις ερχόμενες εκλογές, η νέα προοδευτική κυβέρνηση, σημείωσε η γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, που θα αξιοποιεί όλες τις υποδομές και υπηρεσίες του δημοσίου και θα αφορά όλες τις φάσεις εκτάκτων αναγκών. Από την πρόληψη έως την αποκατάσταση, ενιαία, για όλες τις κατηγορίες κινδύνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ