ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Τον Ιανουάριο το επίδομα αδείας 2021

ergasia a

Εντός του Ιανουαρίου 2022, δηλαδή με καθυστέρηση 6 μηνών, θα καταβληθεί η αναλογία του επιδόματος αδείας από το Υπουργείου Εργασίας, στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ εντός του έτους 2021.

Επιπλέον ακόμα δεν έχει δοθεί η οικονομική ενίσχυση και η αποζημίωση των 534 ευρώ μηνός Οκτωβρίου στους ενταγμένους στο ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και σε όσους (λίγους ακόμα) βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης.

Υπενθυμίζουμε η αναλογία του επιδόματος αδείας που καταβάλλει το κράτος ανέρχεται, για κάθε μήνα ένταξης των εργαζομένων στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, σε 1/25 επί της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας των δικαιούχων εργαζομένων.

Συνεπώς, για τον υπολογισμό σε ετήσια βάση του ποσού που καταβάλλεται σε κάθε εργαζόμενο, λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα υπαγωγής του στον μηχανισμό και τα καταβαλλόμενα ποσά της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.

Οπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η καταβολή της αναλογίας του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2022, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής δηλώσεων (Α και Β Φάση) από τις επιχειρήσεις-εργοδότες για την ένταξη εργαζομένων τους στον μηχανισμό για τον μήνα Δεκέμβριο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ