Συμβούλιο φορέων για τις Πολιτιστικές Διαδρομές

Σε μια ακόμη πρωτοβουλία προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου ενόψει της υλοποίησης της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων από τον Οκτώβριο του 2018.

Πρόκειται για την σύσταση ενός συλλογικού οργάνου υπό την ονομασία “Συμβούλιο Φορέων”, ήτοι ενός πολιτικού αντιπροσωπευτικού οργάνου για την παράλληλη μάλιστα κινητοποίηση και εξασφάλιση της συνευθύνης των εμπλεκομένων φορέων.

Το Συμβούλιο Φορέων θα συνεπικουρεί το έργο της και θα συνεδριάζει τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες ( ή έκτακτα εάν απαιτηθεί), ενώ οι συνεδριάσεις του μπορεί να πραγματοποιούνται και μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο Συμβούλιο θα συμμετάσχουν αιρετοί και άλλοι φορείς οι οποίοι εμπλέκονται με το αντικείμενο των Πολιτιστικών Διαδρομών.

Το πρόγραμμα ( που αποτελεί το πρώτο σε εθνικό επίπεδο πιλοτικό πρόγραμμα διαμόρφωσης και προώθησης ενός επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού με συνεκτικό στοιχείο τα Αρχαία Θέατρα Δωδώνης, Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων).

Yλοποιείται από την Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα και στοχεύει στην σύνδεση της Πολιτιστικής Διαδρομής με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα, στην ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής τς Πολιτιστικής Διαδρομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και στην δημιουργία εστίας ποιότητας με σημείο αναφοράς τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ