Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας από το Δήμο

DHMARXEIO_PREBEZASΣτην σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας. Το Συμβούλιο αποτελείται από επτά μέλη, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών που εδρεύουν στην περιοχή και έχουν ειδικές γνώσεις για το θέμα.

Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Δευτεροβάθμιας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, του Ιατρικού Συλλόγου, του Δικαστηρίου Ανηλίκων και του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.

Έργο του ως συμβουλίου θα είναι η κατάρτιση προγράμματος πρόληψης της εγκληματικότητας στην Δημοτική περιφέρεια, η διατύπωση γνώμης επί σχετικών ερωτημάτων του Δημάρχου ή τοπικών κοινωνικών και επιστημονικών φορέων, η συνεργασία με αντίστοιχα συμβούλια άλλων όμορων Δήμων, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και άλλων συναφών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η συνεχής μέσω των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας των κατοίκων καθώς και η εκδήλωση κάθε άλλης σχετικής δραστηριότητας.

Το συντονισμό και την παροχή επιστημονικών κατευθύνσεων και οδηγιών θα έχει το κεντρικό συμβούλιο πρόληψης της παραβατικότητας (ΚΕ.Σ.Π.ΠΑ) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ