Συμβουλευτικός Σταθμός για γονείς και μαθητές

DIDASKALIA

DIDASKALIAΑπό τις 07 Σεπτεμβρίου 2012 λειτουργεί ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Δ/θμιας Εκπ/σης νομού Ιωαννίνων. Ο σταθμός έχει σαν έργο την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του νομού. Πιο συγκεκριμένα δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς:

Ø υποστηρίζει ατομικά ή ομαδικά τους/τις μαθητές/τριες στην αντιμετώπιση δυσκολιών.

Ø παίζει διαμεσολαβητικό ρόλο στην επαφή των σχολείων με τα κρατικά κέντρα παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας για την παραπομπή σε αυτά μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης, μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τους γονείς ή τους κηδεμόνες τους.

Ø παρέχει Συμβουλευτική γονέων, ατομικά ή ομαδικά μέσα από την οργάνωση ομάδων Γονέων σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Ø πραγματοποιεί ομιλίες/παρουσιάσεις θεμάτων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα αγωγής υγείας και ψυχικής υγείας.

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων στεγάζεται στο κτίριο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης, Ανεξαρτησίας 146Α & Φιλικής Εταιρείας. Υπεύθυνος του σταθμού είναι ο κ. Γρηγόρης Μιχάλης και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί του στο τηλ. 2651054429 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο λογαριασμό: mail@ssn.ioa.sch.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ