Συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΕΠΕ Ιωαννίνων

sepe katalipsi

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστικά στελέχη από συλλόγους του Δημόσιου και τα Σωματεία των Εργαζομένων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και στις Μεταφορές στην Ήπειρο  έκαναν συμβολική κατάληψη στα Γραφεία ,του υπό κατάργηση Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας .     

Με τον τρόπο αυτό εξέφρασαν την κάθετη διαφωνία τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του ΣΕΠΕ.                                                                              

«Στη χώρα μας όπου κυριαρχούν σήμερα η ανεργία, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά εργασίας, η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση ένα σχέδιο νόμου για εντατικοποίηση της εργασίας, όπου ο εργαζόμενος θα υποκύπτει με «νόμιμο τρόπο» στη βία της ατομικότητας του εργοδότη και θα δουλεύει υπερωριακά χωρίς αμοιβή, χωρίς ανάπαυση τις Κυριακές και αργίες, με εμπόδια στη συνδικαλιστική του δράση και εκπροσώπηση και χωρίς καμία πολιτική ευθύνη στον έλεγχο της προστασίας των εργασιακών σχέσεων και εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Αντί να ενισχυθεί το Σ.ΕΠ.Ε. με ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικές υποδομές και μέσα αποτελεσματικής παρέμβασης για να παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας μας, αποκόπτεται από το φυσικό του φορέα που είναι το Υπουργείο Εργασίας προκειμένου ο Υπουργός να απεμπολήσει τις πολιτικές του ευθύνες στην προστασία της εργασίας»  σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την διαφωνία της με την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και την διάλυση των εργασιακών σχέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ