Συμβιβαστική λύση στην καρατόμηση εφοριακών

DOYΣυμβιβαστική λύση στο θέμα των 168 εφοριακών επιτεύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη διάρκεια νέας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από το ενδοκυβερνητικό θέμα που προκλήθηκε από την ξαφνική απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Στην απογευματινή σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Χρήστος Πρωτόπαππας. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί σύσκεψη το μεσημέρι, με τα στελέχη της Ιπποκράτους να δηλώνουν αποχωρώντας ότι το θέμα θα χειριστούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Τελικά, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία, και συγκεκριμένα:

1) Για όσες περιπτώσεις έχει λήξει η θητεία, η τοποθέτηση θα γίνει με βάση τη διαδικασία και τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις της παραγράφου 21 του άρθρου 55 ν. 4002/11, όπως ισχύει σήμερα. Οι αποφάσεις τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων θα εξειδικευθούν ως 31/12/2012 με τους συγκεκριμένους στόχους (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν κατά την διάρκεια της θητείας τους και οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος. Εξυπακούεται πως στην κρίση για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων μετέχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κατά το νόμο τυπικά προσόντα.

2) Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί ως τις 31/1/2013, θα καθοριστούν ο τρόπος, η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου επίτευξης των στόχων της προηγουμένης παραγράφου, στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών.

3) Για όσες περιπτώσεις δεν έχει λήξει η θητεία, οι σημερινοί προϊστάμενοι παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το νόμο και θα υπόκεινται στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν.

«Συμφωνήθηκε ότι οι τοποθετήσεις αυτές θα γίνουν με την ισχύουσα νομοθεσία όπως ζητήσαμε χθες. Η απόφαση αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να εφαρμοστεί από δω και στο εξής ο νόμος με όλες τις προβλέψεις του» δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο κ. Σαχινίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ